יום שבת, נובמבר 30, 2013

החלה המושלמת!

אחחח חלות של שבת! התענוג שלהכין אותן שווה הכול! לפני מספר חודשים פרסמתי ב"עוגות של נעה" תמונות של החלות שעשיתי והמון אנשים ביקשו את המתכון.
אז עכשיו אחרי שהכנתי את המתכון שוב בשוב כדי להיות בטוחה שזה המתכון המושלם! אתם מקבלים אותו וכל מה שנישאר לכם זה להיכנס למטבח!
לפני המתכון קצת הסבר על הדרך שבה אני עובדת עם שמרים...
יום לפני אני מכינה את הבצק ומשאירה אותו ללילה מנוחה במקרר, אחרי ששנינו ישנו ונחנו אני מתחילה לעבוד איתו, לשקול, לחלק, ולהתחיל לעצב.
לאחר העיצוב אני מחממת תנור ל 40 מעלות ומכבה אותו לפני הכנסת החלות- שלב זה נקרא אצלי יצירת תא התפחה ביתי
.- חשוב! לשים לב ולסגור את התנור, אנחנו לא רוצים להתחיל אפייה, אלא רק להתפיח.
ועכשיו שלב אחרון! מוצאים מהתא התפחה, בינתיים מחממים תנור ל180 מעלות, מורחים את החלות בביצה, מפזרים שומשום וכשהתנור חם מכניסים את החלות למשך 25-30 דקות.
חשוב לשים טיימר וכמובן לבדוק אותן ולהציץ מבעד לתנור זה פשוט קסם שלב האפייה והעלייה של החלה, מרגשששששש... .
דבר אחרון שחשוב לשים  אליו!!! אסור! שהמלח יבוא במגע עם השמרים! המלח נכנס אחרון לאחר שנוצר הבצק.
מוכנים???? בואו נתחיל!

חומרים: ל 3  חלות
1 ק"ג קמח
1 חבילת שמרים טריים בשקית 
150 גרם סוכר
100 גרם ביצים- ביצה וחצי
50 גרם חמאה
380 גרם מים
15 גרם מלח

ביצה 1 כדי למרוח את החלה לפני האפייה


תהליך הכנת הבצק:
1.בקערת מיקסר עם וו לישה שמים- קמח ושמרים, מערבבים למשך דקה עד שלא רואים את השמרים והם התערבבו לחלוטין עם הקמח.
2.מוסיפים את הסוכר והביצים ולשים למשך 5 דקות נוספות במהירות איטית כדי שהקמח לא ייצא החוצה מקערת המיקסר.
3. מוסיפים את המים לאט לאט.
4.לאחר שהמים נספגו ונוצר לנו בצק מוסיפים את החמאה ולשים כ- 2 דקות נוספות.
5. ועכשיו כשיש לנו את הבצק נשאר רק להוסיף את המלח.חשוב! רק לאחר שיש בצק להוסיף את המלח.
6.לשים במהירות גבוה ל 5 דקות נוספות.
7. עושים מהבצק כדור, ללא קמח, ומניחים אותו בקערה גדולה עם ניילון נצמד להתפחה.
בנושא  ההתפחה אתם מחליטים, או למשך לילה במקרר וככה הבצק פשוט עולה בצורה מדהימה! או למשך שעה בטמפ' החדר.

תהליך עיצוב החלה:
1.מוציאים את הבצק מהקערה, לא צריך קמח, הבצק נוח מאוד לעבודה.
2.שוקלים את הבצק ומחלקים אותו ל3 חלקים שווים לפי המשקל.
3.כל חלק מחלקים ל3 חלקים ויוצרים רצועות ואלו הרצועות שאיתם יוצרים את החלה.
אני עשיתי 2 חלות של 540 גרם כל אחת, ועוד חלה קטנה של 270 גרם שאותה הנחתי על אחת החלות הגדולות.
4.יוצרים צמה מ 3 חלקים ושמים על מגש עם נייר אפייה, צריך 2 מגשים החלות יוצאות גדולות! ומפנקות ממשששש!!!!

ההתפחה האחרונה לפני ההכנסה לתנור:
1.מחממים תנור ל50 מעלות וכך יוצרים תא התפחה ביתי.
2.מכבים את התנור לפני הכנסת החלות ומשאירים אותם שם למשך 30 דקות.
3.לאחר 45 דקות מוצאים את החלות ומחממים את התנור ל180 מעלות.
4. בזמן שהתנור מתחמם מורחים את החלות בביצה טרופה ובשומשום, כשהתנור חם מכניסים את החלות לאפייה .










שלב האפייה:
1. לאחר שכנסנו את החלות לתנור שחומם מראש ל180 מעלות מסתכלים איך החלות עולות ועולות! זה קסם!.
2. האפייה היא למשך 25-30 דקות, חשוב לבדוק אותן, הן צריכות להתרומם מהתבנית. חשוב לשים לב אחרת התחתית תישרף.
3. שהחלות יוצאות מהתנור מעבירים אותן לרשת ושמים עליהן מגבת ששומרת על הרכות שלהן.
4. שהחלות הצטננו לגמרה אפשר לבצוע אחת ולאכול כמובן .



תצלמו ותעלו לעמוד שלי:)אתם מוזמנים להגיב! ולהיכנס לעמוד שלי בפייסבוק ולעשות לייק:) העמוד מתקרב ל3000 לייקים בזכותכם♥♥ נעה

יום ראשון, נובמבר 24, 2013

עוגת פירורים עם ריבה


אם אתם קוראים את הבלוג שלי אני בטח יודעים שאני נעה מהעוגות של נעה ואני מכורה לשוקולד.:)))

ההתמכרות השנייה שאשתף אתכם בה היא תותים - השילוב המושלם עם פונדו, או אפילו סתם שוקולד.
ועכשיו שעונת התותים כבר פה התגעגעתי לעוגת ריבת תותים של סבתא שלי.

איך התגעגעתי לריח.
את הריח הזה אני זוכרת מילדותי וכך גם אמי, שוב אני פותחת בפניכם מתכון מהקלסר של סבתא שלי והפעם: מתכון לעוגה ריבה מדהימה עם ריח עוד מדהים עוד יותר. שכבה של בצק ועליה כל ריבה שבא לכם ולסיים, כמובן, עם פירורי בצק! יש יותר טוב מזה? אין, אני אומרת לכם - אין.
המתכון קל מאוד להכנה: מכינים בצק שהוא גם התחתית וגם הפירורים למעלה, הריבה יכולה להיות קנויה ויכולה להיות כזו שאתם מכינים. בקיצור, עוגה טעימה וקלה להכנה פשוט מושלמת.

צילום- חברתי המוכשרת מאי לוי



מצרכים:

200 גרם חמאה

1 כוס סוכר

350 גרם קמח תופח

1/2 כפית של תמצית וניל או חצי מקל וניל

2 ביצים

ריבה תות, משמש, תפוחים או כל ריבה שבא לכם


אופן הכנה: 
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • לשים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הקמח, הסוכר והוניל עד למרקם פרורים.
  • מוצאים כוס מהתערובת של הפירורים.
  • מוסיפים למיקסר 2 ביצים, אחת אחת, במהירות בינונית.
  • מוציאים את הבצק שבתוך המיקסר ומשטחים אותו בתוך תבנית משומנת היטב עד לשיכבה אחידה כמה שיותר.
  • שופכים את הריבה, בערך 140 גרם, או כמה שמתחשק לכם שתהיה מתוקה וריבתית
  • מוסיפים את הפירורים ואופים 30 דקות בתנור.
  • הייתם מאמינים שסיימנו? ועכשיו הרגע הקשה! לחכות שהיא תצטנן....
  • בינתיים תכינו לכם איזה כוס תה חם.




צילום- חברתי המוכשרת מאי לוי





צילום- חברתי המוכשרת מאי לוי
תצלמו ותעלו לעמוד שלי:)
אתם מוזמנים להגיב! ולהיכנס לעמוד שלי בפייסבוק ולעשות לייק:) העמוד מתקרב ל3000 לייקים בזכותכם♥

♥ נעה

יום ראשון, נובמבר 17, 2013

מאפינס שוקולד מושחתים ביותר!

אם אתם עוקבים אחרי בעמוד הפייסבוק שלי, "העוגות של נעה", אתם בטוח יודעים שאני מכורה לשוקולד. גם אם לא: נעים מאוד, אני נעה ואני מכורה שוקולד. בנינו מי לא אוהב שוקולד? שוקולד חלב, לבן, מריר, ממרח, פרלינים, עוגת שוקולד, עוגיות שוקולד - מה שזה לא יהיה, העיקר שזה יהיה מפוצץ בשוקולד, ואם הוא מפוצץ בשוקולד תקראו לי! אני ישר באה.

הפעם אחשוף בפניכם מתכון למאפינס דיי מטורף ומושחת. אני הכנתי אותו עם שוקולד מילקה (תפסתם אותי, מכורה לשוקולד מילקה, במיוחד לחלב הרגיל) אבל אתם יכולים להכין אותו עם כל שוקולד שמתחשק לכם, מילקה לטעמי הכי טעים במיוחד במקרה הזה. אז קחו קוביית שוקולד, או שורה, או את הפרה הגדולה - ולעבודה.

צילמה:נועה רוזין

מצרכים למאפינס:

120 גרם חמאה

60 גרם סוכר לבן

40 גרם סוכר חום

230 גרם קמח

כפית אבקת אפייה

2 ביצים

100 מ"ל חלב

150 גרם מילקה או שוקולד אחר, קצוץ גס


לציפוי:
100 גרם מילקה או שוקולד אחר מומס

50 גרם שוקולד קצוץ גס

 
אופן הכנה:
  
  • מחממים מראש תנור ל-180 מעלות.
  • מסדרים מאנז'טים (עטרות נייר) בתבנית שקעים של מאפינס.
  • קוצצים את השוקולד (100 גרם) לחתיכות קטנות אך גסות.
  • במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה והסוכרים במהירות בינונית עד להתחברות מלאה.
  • מערבבים בקערה נפרדת את הקמח ואבקת האפייה.
  • כאשר במיקסר החמאה והסוכר השתלבו והפכו לקרם מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה.
  • מוסיפים את החלב,ממתינים להטמעה ומוסיפים את הביצים אחת אחת.
  • מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומרבבים מספר שניות במהירות בינונית.
  • בעזרת כף ממלאים את השקעים עד 4\3 גובה ואפילו קצת יותר.
  • מכניסים לתנור למשך 25-30 דקות.
  • שהמאפינס מוכנים מצננים לפני הציפוי.
  • לציפוי: ממיסים שוקולד במיקרו בפולסים קצרים, כל כמה שניות להוציא ולערבב עד להמסה מלאה.
  • קוצצים את ה-50 גרם שוקולד.
  • כשהמאפינס צונן לחלוטין טובלים אחד אחד בשוקולד המומס, מרימים ונותנים לשוקולד לטפטף מעט.
  • מפזרים מעליו כמה חתיכות מהשוקולד הקצוץ וחוזרים על הפעולה עד המאפין האחרון.
  • אם אתם חייבים שוקולד זה הזמן לגנוב אחד מסכימה לכם, אני לקחתי 2.
  • שומרים בקופסא אטומה.




אני הכנתי עם Milka אתם יכולים עם כל שוקולד שתרצו!


תצלמו ותעלו לעמוד שלי:)
אתם מוזמנים להגיב! ולהיכנס לעמוד שלי בפייסבוק ולעשות לייק:) העמוד מתקרב ל3000 לייקים בזכותכם♥

♥ נעה

יום ראשון, נובמבר 03, 2013

עוגת תפוחים וקצף ביצים

עוגת התפוחים הבאה היא עוגת תפוחים חורפית במיוחד, כייפית וטעימה בטרוף! מדובר על מתכון שמבוסס על מתכון של סבתא שלי - עוגה המורכבת מתחתית פריכה ורכה, עליה תפוחים מקורמלים ולסיום קצף אפוי. למרות שזו עוגה חורפית כיף לחמם אותה מעט לפני האכילה ולאכול עם כדור גלידת וניל.


תבנית: מלבנית 40*40 או עגולה 30 ס"מ
מצרכים לתחתית:

4 חלמונים

350 גרם קמח תופח

4\3 כוס סוכר

1/2 כפית וניל או 1/2 מקל וניל

200 גרם חמאה


לתפוחים:

7 תפוחים ירוקים

1/2 כוס סוכר

1/4 או 1/2 כפית קינמון - לפי הטעם

1/2 כפית מיץ לימון


לקצף החלבונים:

4 חלבונים

1/2 כוס סוכר


אופן הכנת התפוחים:
  • מקלפים את התפוחים, מוצאים את הליבה וחותכים לריבועים בינוניים.
  • שמים את התפוחים בקערה, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים היטב.
  • מעבירים את התפוחים לסיר, מוסיפים את הקינמון והסוכר.
  • מערבבים על אש בינונית עד שהתפוחים הצטמקו, התרככו והתקרמלו מעט עם ריח של קינמון.
  • מצננים ולפני השימוש מסננים.


הכנת התחתית:
  • מחממים תנור ל180 מעלות.
  • במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח, הסוכר, הוניל והחמאה עד למרקם פירורי.
  • כאשר מתחילים להיווצר הפירורים מוסיפים את החלמונים אחד אחרי השני.
  • הפירורים ישתנו לבצק דחוס.
  • מעבירים את התערובת לתבנית משומנת קלות, משטחים ואופים במשך 10-15 דקות.
  • כשהתחתית מוכנה שמים עליה את התפוחים המסוננים ו-2 כפות מהרוטב שנשאר מהתפוחים.
  • מכניסים לתנור לתנור ל20 דקות.

הכנת קצף הביצים:
  • שמים את החלבונים בקערת המיקסר עם וו הקצפה/בלון.
  • מקציפים על המהירות הכי גבוהה, וכשמתחיל להיווצר קצף לבן מוסיפים את הסוכר בהדרגה.
  • כשמתקבל קצף חזק והעוגה בתנור מוכנה שופכים/מזלפים את המרנג על התפוחים, מיישרים מעט ואופים 25 דקות, עד שהקצף מתחיל להזהיב.
  • מצננים היטב ואוכלים עם כוס תה.
  • שומרים במקרר.


צילמה- נועה רוזין מנענע 10




תצלמו ותעלו לעמוד שלי:)
אתם מוזמנים להגיב! ולהיכנס לעמוד שלי בפייסבוק ולעשות לייק:)

♥ נעה