יום שבת, מרץ 29, 2014

מאפה תפוחים קטן אבל שובב

מאפה תפוחים יש בכל מיני צורות: טארט טאטן, שטרודל, בתוך קלתית, עם בצק פריך - אינסוף. ובנינו, מה צריך יותר מבצק, תפוחים, סוכר, קינמון וחמאה? ואם אתם מוסיפים גלידת וניל אתם הופכים את זה לגן עדן מטורף.
העוקבים של "
העוגות של נעה", בוודאי יודעים שקינמון זאת אחת ההתמכרויות החזקות שלי (חוץ משוקולד).
תערבבו לי קינמון ותפוחים אני מוכנה לאכול עם כפית זה פשוט מושלם. המאפה הבא הוא קל להכנה, וחם ומפנק!
 


צילמה: קארן ביטון כהן
 
 כמות:12 יחידות
 
מצרכים:
 
1 חבילת בצק עלים, מופשרת לפי ההוראות היצרן


3 תפוחים ירוקים


20 גרם חמאה


50 גרם סוכר


קינמון, לפי הטעם


ביצה


 
ניתן לבזוק מעט אבקת סוכר לקישוט
 
אופן הכנה:  
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מקלפים את התפוחים, מגלענים אותם וקוצצים אותם לקוביות בינונית.
  • בסיר שמים את הקינמון, הסוכר, החמאה והתפוחים הקצוצים.
  • מבשלים את התפוחים עד שהם רכים, בערך 10 דקות על אש בינונית.
  • מסננים את תערובת התפוחים ומצננים מעט.
  • בינתיים חותכים את הבצק עלים למלבנים ארוכים ורחבים.
  • ממלאים כל מלבן בתערובת התפוחים, ומגלגלים בצורת רול (גליל) כמו שושנה.
  • מניחים את השושנה בתבנית מאפינס.
  • מורחים את החלק העליון בביצה טרופה.
  • מכניסים לתנור ואופים בין 15-25 דקות עד שהמאפה שחום וזהוב.
  • מגישים שזה חם עם כדור גלידה.
 
הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלי: העוגות של נעה  ותמיד תשארו מעודכנים!

צילמה:קארן ביטון כהן

יום ראשון, מרץ 23, 2014

אצבעות בצק עלים מושחתות

אצבעות בצק עלים עם שוקולד ובננות!
 
המתכון הבא הוא מתכון מטורף ופשוט מושלם!
כמו שאתם יודעים ורוב העוקבים של העוגות של נעה , אני
מכורה לשוקולד. אם אתם מצרפים לשוקולד תוספות כמו תותים או בננות אני מגיעה בריצה, במיוחד כשמדובר על מנה שעטופה בבצק. המתכון הבא קל ומפנק בצורה שאי אפשר להסביר, אבל בכל זאת אנסה: מדובר על שילוב של בצק עלים, בצירוף ממרח לבחירתכם, פירורי שוקולד, שערות חלבה ובננות.

צילמה: קרן ביטון כהן
**את הבצק עלים מפשירים לילה לפני במקרר- לפי הוראות היצרן על האריזה.

מצרכים:
חבילת ריבועי בצק עלים/חבילת בצק עלים- תרדדו מעט ותחתכו לריבועים.
ממרח נוטלה/לואקר/לוטוס/שחר/חלבה- כל ממרח שבא לכם.
מעט ברס/שיערות חלבה/בננות- כל התוספות שמתחשק לכם!
ביצה1

את המצרכים הבנתם? כל מה שמתחשק לכם יכול להיכנס לדבר המושלם והטעים הזה!

1.מחממים תנור ל180 מעלות.
2.לוקחים  ריבוע של בצק עלים.
3.מורחים את הממרח שבחרתם באמצע- לא לשים הרבה מידי שהוא לא יתפוצץ וישפך החוצה.
4.שמים את התוספות
J
5.מגלגלים ומסדרים על מגש אפייה, הפתח של הגילגול צריך להיות למטה וככה יעזור לאצבעות לא להיפתח במהלך האפייה.
6. מורחים בביצה.
7. מכניסים לתנור, אופים 15-20 דקות, עד להזהבה.



כל מה שחסר לדבר המתוק והנדיר הזה זה כוס שוקו חם ואתם מסודרים
J!

יום שבת, מרץ 15, 2014

עוגיות לב

זוכרים את פסטיבל השוקולד? מי שעוקב אחרי בעוגות של נעה בטח ראה שעשיתי שם סדנא מתוקה וצבעונית ליום אהבה ולשבוע השוקולד. את העוגיות הבאות למדתי להכין בבלגיה, בסטאז מדהים שעשיתי במסעדת כוכבי מישלן.
במסעדה הכנו את העוגיות ללא קקאו, הם היו בצורת עיגול וממולאות בקרם קפה מרנגי טעים ומיוחד.
אני הכנתי אותם עם קקאו, בצורת לב לכבוד יום האהבה- מותר להיות קצת קיטשים, לא? ולקישוט: שוקולד וסוכריות צבעוניות בצבעי אהבה כי אם אנחנו קיטשים אז כבר עד הסוף.


המתכון קל בטרוף וטעים בצורה שאי אפשר להסביר! אולי בגלל החמאה אבל אני יכולה להבטיח לכם שלא תוכלו להפסיק לאכול אותם! ואת השאריות שלהם. עם השאריות אפשר להכין הרבה דברים כמו: עוגת מוס שהפירורים זה השאריות שטחונים גס, כדורי שוקולד ועוד כל כך הרבה דברים פשוט תתייחסו אליהם כפרורי עוגיות.
תעטפו יפה ותביאו לאנשים שאתם אוהבים ורוצים לפנק! הכמות תלויה בצורה שאתם חותכים ובגודל שלה. לב גדול יוצא 10 חתיכות.


צילמה- קרן ביטון כהן

 
 
מצרכים:
  
250 גרם קמח

250 גרם סוכר

2 כפות קקאו- אם אתם רוצים בצבע לבן אז מוותרים על הקקאו

250 גרם חמאה קרה מאוד, חתוכה לקוביות קטנות

200 גרם שוקולד, איזה שבא לכם

סוכריות צבעוניות

 
אופן הכנה: 
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • במיקסר עם וו גיטרה מעבדים במהירות נמוכה את הקמח, הסוכר והקקאו.
  • כשתערובת האבקות אחידה מוסיפים את החמאה בהדרגה.
  • שלב עצירת המיקסר! שלב חשוב, אנו רוצים שהעוגיות יהיו פריכות ורכות, מאוד דומות למרקם של שטרוייזל. לכן נעצור את המיקסר כשהתערובת פירורית.
  • משטחים את התערובת על תבנית גדולה של תנור, אל דאגה התערובת לא תדבק לתבנית של התנור בגלל כמות החמאה. משטחים את התערובת עד שהיא חלקה ומגיעה לכל התבנית.
  • מכניסים לתנור, לאחר 5 דקות מוציאים את המגש, מסובבים אותו, מכניסים שוב ואופים במשך 5 דקות נוספות. הסבר קצר: אנחנו רוצים אפייה אחידה, ובתנורים יש תמיד צד אחד שמקבל יותר חום. לכן, כמו שפיזרנו את התערובת על המגש בצורה אחידה, כך אנחנו רוצים את האפייה שלנו.
  • שלב קריצת העוגיות הוא קריטי כיוון שיש חשיבות לחום התערובת שזה עתה יוצאת מהתנור. מה שאומר: תמתינו עם קורצן (באיזו צורה שאתם רוצים, לא חייבים לב) בסמוך לתנור.
  • איך שהעוגיות יוצאות מהתנור תתחילו לקרוץ, ותשתדלו שהחיתוך יהיה צפוף כדי לא לאבד חומר. במידה ונשארות הרבה שאריות - אין דאגה, גם איתן יש מה לעשות.
  • קורצים ומצננים בערך 10 דקות.
  • התבנית התקררה לחלוטין? לוקחים סכין/פלטה ומשחררים חתיכה מהשאריות וזה יעזור לכם להפריד את העוגיות.
  • בזמן שהעוגיות ממשיכות להתקרר מכינים 2 קעריות: אחת עם שוקולד מומס (איזה שוקולד שבא לך, מומס בשיטת בן-מארי או בפולסים קצרים במיקרוגל), וקערה שניה עם סוכריות צבעוניות.
  • טובלים חצי עוגייה בשוקולד ובסוכריות ומניחים על תבנית עם נייר אפייה, לאחר שטבלנו את כל העוגיות מכניסים אותם למקרר למשך 5-8 דקות.
  • עכשיו כל מה שנשאר זה להביא את זה לאנשים שאתם אוהבים! אני ממליצה גם לארוז יפה. 
עוד תמונות מהסדנא:




תצלמו ותעלו לעמוד שלי:)אתם מוזמנים להגיב! ולהיכנס לעמוד שלי בפייסבוק ולעשות לייק ולהישאר מעודכנים:)

 

יום רביעי, מרץ 12, 2014

אוזני המן

אז פורים בפתח! כולם מתכננים מה לשים במשלוח מנות, אז עזבו לרגע את האוזני המן הקנויים ותעברו לאוזני המן ביתיים, פריכים, קלים להכנה וכל כך טעימים.

איזה חג שמח זה פורים? מתחפשים, כל הרחובות מלאים באנשים צבעוניים וססגוניים. את התחפושות שלי כל שנה כולם זכרו, התחלתי בבזוקה, המשכתי לשוקולד, מרשמלו ובקיצור חג הממתקים שלי.

כמו שאתם מכירים אותי,העוגות של נעה, נוטלה היא אהבה שלי, אבל אז.... נכנס הלוטוס והלואקר יש כל כך הרבה אפשרויות שאני כבר מבולבלת! אז למה לבחור אם אפשר להכין הכול? את האוזני המן האלה מכינים עם כל הטעמים, כל טעם 15 יחידות מושלמות ♥

הפעם אני בוחרת להשקיע במשלוח מנות ביתי וטעים שכל אחד יהיה שמח לקבל אותו, אז קדימה כנסו למטבח ותכינו משלוח מנות ביתי ומדהים! ולא לשכוח: את המתכון הזה של אוזני המן אתם חייבים להכין בתוך המשלוח, כן?

 

צילמה: קרן ביטון כהן
 כמות: 45 יחידות

מצרכים:
200 גרם חמאה
340 גרם קמח
100 גרם אבקת סוכר
1 ביצה + חלמון
1 כפית תמצית וניל
10 גרם אבקת אפייה
קורט מלח
 
כל ממרח שמחשק לכם: נוטלה/לוטוס/לואקר/חלבה וכדומה.

אופן הכנה:
  • במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה ואבקת הסוכר.
  • מוסיפים את הביצה והחלמון בהדרגה, ביחד עם התמצית וניל.
  • מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים ערבוב קצר רק עד שנוצר בצק.
  • יוצרים ריבוע, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה.
  • מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעובי 1/2 ס"מ , מידי פעם בודקים שהבצק לא נדבק למשטח, אני אוהבת להתחיל עם חצי בצק ושהחצי השני ישאר בינתיים במקרר.
  • קורצים עיגולים בקוטר 8-10 ס"מ. את שאריות הבצק עוטפים בניילון ומחזירים בינתיים למקרר, שנסיים את הנגלה הזאת נעבור לנגלה השנייה עם השאריות.
  • מניחים במרכז העיגול, חצי כפית מלית ומקפלי למשולש. חשוב המשולש יהיה סגור טוב! אבל שהמלית עדיין תבצבץ החוצה.
  • מניחים על תבנית עם נייר אפייה במרווחים של 1 ס"מ.
  • מניחים ל10 דקות במקרר/במקפיא ובינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מכניסים לתנור ואופים בין 13-16 דקות, עד העוגייה זהובה והבצק יציב למגע.
  • מצננים, ומגישים.

שיהיה לכם חג שמח, צבעוני וטעים!
תצלמו ותעלו לעמוד שלי:)אתם מוזמנים להגיב! ולהיכנס לעמוד שלי בפייסבוק ולעשות לייק ולהישאר מעודכנים:)