יום שבת, נובמבר 30, 2013

החלה המושלמת!

אחחח חלות של שבת! התענוג שלהכין אותן שווה הכול! לפני מספר חודשים פרסמתי ב"עוגות של נעה" תמונות של החלות שעשיתי והמון אנשים ביקשו את המתכון.
אז עכשיו אחרי שהכנתי את המתכון שוב בשוב כדי להיות בטוחה שזה המתכון המושלם! אתם מקבלים אותו וכל מה שנישאר לכם זה להיכנס למטבח!
לפני המתכון קצת הסבר על הדרך שבה אני עובדת עם שמרים...
יום לפני אני מכינה את הבצק ומשאירה אותו ללילה מנוחה במקרר, אחרי ששנינו ישנו ונחנו אני מתחילה לעבוד איתו, לשקול, לחלק, ולהתחיל לעצב.
לאחר העיצוב אני מחממת תנור ל 40 מעלות ומכבה אותו לפני הכנסת החלות- שלב זה נקרא אצלי יצירת תא התפחה ביתי
.- חשוב! לשים לב ולסגור את התנור, אנחנו לא רוצים להתחיל אפייה, אלא רק להתפיח.
ועכשיו שלב אחרון! מוצאים מהתא התפחה, בינתיים מחממים תנור ל180 מעלות, מורחים את החלות בביצה, מפזרים שומשום וכשהתנור חם מכניסים את החלות למשך 25-30 דקות.
חשוב לשים טיימר וכמובן לבדוק אותן ולהציץ מבעד לתנור זה פשוט קסם שלב האפייה והעלייה של החלה, מרגשששששש... .
דבר אחרון שחשוב לשים  אליו!!! אסור! שהמלח יבוא במגע עם השמרים! המלח נכנס אחרון לאחר שנוצר הבצק.
מוכנים???? בואו נתחיל!

חומרים: ל 3  חלות
1 ק"ג קמח
1 חבילת שמרים טריים בשקית 
150 גרם סוכר
100 גרם ביצים- ביצה וחצי
50 גרם חמאה
380 גרם מים
15 גרם מלח

ביצה 1 כדי למרוח את החלה לפני האפייה


תהליך הכנת הבצק:
1.בקערת מיקסר עם וו לישה שמים- קמח ושמרים, מערבבים למשך דקה עד שלא רואים את השמרים והם התערבבו לחלוטין עם הקמח.
2.מוסיפים את הסוכר והביצים ולשים למשך 5 דקות נוספות במהירות איטית כדי שהקמח לא ייצא החוצה מקערת המיקסר.
3. מוסיפים את המים לאט לאט.
4.לאחר שהמים נספגו ונוצר לנו בצק מוסיפים את החמאה ולשים כ- 2 דקות נוספות.
5. ועכשיו כשיש לנו את הבצק נשאר רק להוסיף את המלח.חשוב! רק לאחר שיש בצק להוסיף את המלח.
6.לשים במהירות גבוה ל 5 דקות נוספות.
7. עושים מהבצק כדור, ללא קמח, ומניחים אותו בקערה גדולה עם ניילון נצמד להתפחה.
בנושא  ההתפחה אתם מחליטים, או למשך לילה במקרר וככה הבצק פשוט עולה בצורה מדהימה! או למשך שעה בטמפ' החדר.

תהליך עיצוב החלה:
1.מוציאים את הבצק מהקערה, לא צריך קמח, הבצק נוח מאוד לעבודה.
2.שוקלים את הבצק ומחלקים אותו ל3 חלקים שווים לפי המשקל.
3.כל חלק מחלקים ל3 חלקים ויוצרים רצועות ואלו הרצועות שאיתם יוצרים את החלה.
אני עשיתי 2 חלות של 540 גרם כל אחת, ועוד חלה קטנה של 270 גרם שאותה הנחתי על אחת החלות הגדולות.
4.יוצרים צמה מ 3 חלקים ושמים על מגש עם נייר אפייה, צריך 2 מגשים החלות יוצאות גדולות! ומפנקות ממשששש!!!!

ההתפחה האחרונה לפני ההכנסה לתנור:
1.מחממים תנור ל50 מעלות וכך יוצרים תא התפחה ביתי.
2.מכבים את התנור לפני הכנסת החלות ומשאירים אותם שם למשך 30 דקות.
3.לאחר 45 דקות מוצאים את החלות ומחממים את התנור ל180 מעלות.
4. בזמן שהתנור מתחמם מורחים את החלות בביצה טרופה ובשומשום, כשהתנור חם מכניסים את החלות לאפייה .










שלב האפייה:
1. לאחר שכנסנו את החלות לתנור שחומם מראש ל180 מעלות מסתכלים איך החלות עולות ועולות! זה קסם!.
2. האפייה היא למשך 25-30 דקות, חשוב לבדוק אותן, הן צריכות להתרומם מהתבנית. חשוב לשים לב אחרת התחתית תישרף.
3. שהחלות יוצאות מהתנור מעבירים אותן לרשת ושמים עליהן מגבת ששומרת על הרכות שלהן.
4. שהחלות הצטננו לגמרה אפשר לבצוע אחת ולאכול כמובן .



תצלמו ותעלו לעמוד שלי:)אתם מוזמנים להגיב! ולהיכנס לעמוד שלי בפייסבוק ולעשות לייק:) העמוד מתקרב ל3000 לייקים בזכותכם♥♥ נעה

יום ראשון, נובמבר 24, 2013

עוגת פירורים עם ריבה


אם אתם קוראים את הבלוג שלי אני בטח יודעים שאני נעה מהעוגות של נעה ואני מכורה לשוקולד.:)))

ההתמכרות השנייה שאשתף אתכם בה היא תותים - השילוב המושלם עם פונדו, או אפילו סתם שוקולד.
ועכשיו שעונת התותים כבר פה התגעגעתי לעוגת ריבת תותים של סבתא שלי.

איך התגעגעתי לריח.
את הריח הזה אני זוכרת מילדותי וכך גם אמי, שוב אני פותחת בפניכם מתכון מהקלסר של סבתא שלי והפעם: מתכון לעוגה ריבה מדהימה עם ריח עוד מדהים עוד יותר. שכבה של בצק ועליה כל ריבה שבא לכם ולסיים, כמובן, עם פירורי בצק! יש יותר טוב מזה? אין, אני אומרת לכם - אין.
המתכון קל מאוד להכנה: מכינים בצק שהוא גם התחתית וגם הפירורים למעלה, הריבה יכולה להיות קנויה ויכולה להיות כזו שאתם מכינים. בקיצור, עוגה טעימה וקלה להכנה פשוט מושלמת.

צילום- חברתי המוכשרת מאי לוי



מצרכים:

200 גרם חמאה

1 כוס סוכר

350 גרם קמח תופח

1/2 כפית של תמצית וניל או חצי מקל וניל

2 ביצים

ריבה תות, משמש, תפוחים או כל ריבה שבא לכם


אופן הכנה: 
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • לשים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הקמח, הסוכר והוניל עד למרקם פרורים.
  • מוצאים כוס מהתערובת של הפירורים.
  • מוסיפים למיקסר 2 ביצים, אחת אחת, במהירות בינונית.
  • מוציאים את הבצק שבתוך המיקסר ומשטחים אותו בתוך תבנית משומנת היטב עד לשיכבה אחידה כמה שיותר.
  • שופכים את הריבה, בערך 140 גרם, או כמה שמתחשק לכם שתהיה מתוקה וריבתית
  • מוסיפים את הפירורים ואופים 30 דקות בתנור.
  • הייתם מאמינים שסיימנו? ועכשיו הרגע הקשה! לחכות שהיא תצטנן....
  • בינתיים תכינו לכם איזה כוס תה חם.




צילום- חברתי המוכשרת מאי לוי





צילום- חברתי המוכשרת מאי לוי
תצלמו ותעלו לעמוד שלי:)
אתם מוזמנים להגיב! ולהיכנס לעמוד שלי בפייסבוק ולעשות לייק:) העמוד מתקרב ל3000 לייקים בזכותכם♥

♥ נעה

יום ראשון, נובמבר 17, 2013

מאפינס שוקולד מושחתים ביותר!

אם אתם עוקבים אחרי בעמוד הפייסבוק שלי, "העוגות של נעה", אתם בטוח יודעים שאני מכורה לשוקולד. גם אם לא: נעים מאוד, אני נעה ואני מכורה שוקולד. בנינו מי לא אוהב שוקולד? שוקולד חלב, לבן, מריר, ממרח, פרלינים, עוגת שוקולד, עוגיות שוקולד - מה שזה לא יהיה, העיקר שזה יהיה מפוצץ בשוקולד, ואם הוא מפוצץ בשוקולד תקראו לי! אני ישר באה.

הפעם אחשוף בפניכם מתכון למאפינס דיי מטורף ומושחת. אני הכנתי אותו עם שוקולד מילקה (תפסתם אותי, מכורה לשוקולד מילקה, במיוחד לחלב הרגיל) אבל אתם יכולים להכין אותו עם כל שוקולד שמתחשק לכם, מילקה לטעמי הכי טעים במיוחד במקרה הזה. אז קחו קוביית שוקולד, או שורה, או את הפרה הגדולה - ולעבודה.

צילמה:נועה רוזין

מצרכים למאפינס:

120 גרם חמאה

60 גרם סוכר לבן

40 גרם סוכר חום

230 גרם קמח

כפית אבקת אפייה

2 ביצים

100 מ"ל חלב

150 גרם מילקה או שוקולד אחר, קצוץ גס


לציפוי:
100 גרם מילקה או שוקולד אחר מומס

50 גרם שוקולד קצוץ גס

 
אופן הכנה:
  
  • מחממים מראש תנור ל-180 מעלות.
  • מסדרים מאנז'טים (עטרות נייר) בתבנית שקעים של מאפינס.
  • קוצצים את השוקולד (100 גרם) לחתיכות קטנות אך גסות.
  • במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה והסוכרים במהירות בינונית עד להתחברות מלאה.
  • מערבבים בקערה נפרדת את הקמח ואבקת האפייה.
  • כאשר במיקסר החמאה והסוכר השתלבו והפכו לקרם מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה.
  • מוסיפים את החלב,ממתינים להטמעה ומוסיפים את הביצים אחת אחת.
  • מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומרבבים מספר שניות במהירות בינונית.
  • בעזרת כף ממלאים את השקעים עד 4\3 גובה ואפילו קצת יותר.
  • מכניסים לתנור למשך 25-30 דקות.
  • שהמאפינס מוכנים מצננים לפני הציפוי.
  • לציפוי: ממיסים שוקולד במיקרו בפולסים קצרים, כל כמה שניות להוציא ולערבב עד להמסה מלאה.
  • קוצצים את ה-50 גרם שוקולד.
  • כשהמאפינס צונן לחלוטין טובלים אחד אחד בשוקולד המומס, מרימים ונותנים לשוקולד לטפטף מעט.
  • מפזרים מעליו כמה חתיכות מהשוקולד הקצוץ וחוזרים על הפעולה עד המאפין האחרון.
  • אם אתם חייבים שוקולד זה הזמן לגנוב אחד מסכימה לכם, אני לקחתי 2.
  • שומרים בקופסא אטומה.




אני הכנתי עם Milka אתם יכולים עם כל שוקולד שתרצו!


תצלמו ותעלו לעמוד שלי:)
אתם מוזמנים להגיב! ולהיכנס לעמוד שלי בפייסבוק ולעשות לייק:) העמוד מתקרב ל3000 לייקים בזכותכם♥

♥ נעה

יום ראשון, נובמבר 03, 2013

עוגת תפוחים וקצף ביצים

עוגת התפוחים הבאה היא עוגת תפוחים חורפית במיוחד, כייפית וטעימה בטרוף! מדובר על מתכון שמבוסס על מתכון של סבתא שלי - עוגה המורכבת מתחתית פריכה ורכה, עליה תפוחים מקורמלים ולסיום קצף אפוי. למרות שזו עוגה חורפית כיף לחמם אותה מעט לפני האכילה ולאכול עם כדור גלידת וניל.


תבנית: מלבנית 40*40 או עגולה 30 ס"מ
מצרכים לתחתית:

4 חלמונים

350 גרם קמח תופח

4\3 כוס סוכר

1/2 כפית וניל או 1/2 מקל וניל

200 גרם חמאה


לתפוחים:

7 תפוחים ירוקים

1/2 כוס סוכר

1/4 או 1/2 כפית קינמון - לפי הטעם

1/2 כפית מיץ לימון


לקצף החלבונים:

4 חלבונים

1/2 כוס סוכר


אופן הכנת התפוחים:
  • מקלפים את התפוחים, מוצאים את הליבה וחותכים לריבועים בינוניים.
  • שמים את התפוחים בקערה, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים היטב.
  • מעבירים את התפוחים לסיר, מוסיפים את הקינמון והסוכר.
  • מערבבים על אש בינונית עד שהתפוחים הצטמקו, התרככו והתקרמלו מעט עם ריח של קינמון.
  • מצננים ולפני השימוש מסננים.


הכנת התחתית:
  • מחממים תנור ל180 מעלות.
  • במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח, הסוכר, הוניל והחמאה עד למרקם פירורי.
  • כאשר מתחילים להיווצר הפירורים מוסיפים את החלמונים אחד אחרי השני.
  • הפירורים ישתנו לבצק דחוס.
  • מעבירים את התערובת לתבנית משומנת קלות, משטחים ואופים במשך 10-15 דקות.
  • כשהתחתית מוכנה שמים עליה את התפוחים המסוננים ו-2 כפות מהרוטב שנשאר מהתפוחים.
  • מכניסים לתנור לתנור ל20 דקות.

הכנת קצף הביצים:
  • שמים את החלבונים בקערת המיקסר עם וו הקצפה/בלון.
  • מקציפים על המהירות הכי גבוהה, וכשמתחיל להיווצר קצף לבן מוסיפים את הסוכר בהדרגה.
  • כשמתקבל קצף חזק והעוגה בתנור מוכנה שופכים/מזלפים את המרנג על התפוחים, מיישרים מעט ואופים 25 דקות, עד שהקצף מתחיל להזהיב.
  • מצננים היטב ואוכלים עם כוס תה.
  • שומרים במקרר.


צילמה- נועה רוזין מנענע 10




תצלמו ותעלו לעמוד שלי:)
אתם מוזמנים להגיב! ולהיכנס לעמוד שלי בפייסבוק ולעשות לייק:)

♥ נעה

יום ראשון, אוקטובר 27, 2013

עוגת וניל בחושה עם פצפוצי שוקולד קלה ומטריפה!

עוגת וניל בחושה עם פצפוצי שוקולד קלה ומטריפה!
המתכון הבא הוא מתכון שלקחתי מהקלסר של אמא, המתכון הכי פשוט, וטעים לעוגת וניל.
את המתכון אני מכירה ומכינה שנים, כל כך כיף לעשות מתכון קל ואחרי פחות מחצי שעה לשבת ולהתענג מכל ביס.
הוא כל כך קל שהמיקסר עושה לנו את כל העבודה ב5 דקות ומקבלים עוגה בחושה שעשוייה רק מ6 חומרי גלם!.
אבל זהירות! זה ממכר
J

חומרים ל40 מאפינס, 3 תבניות אינגלייש קייק או תבנית עגולה בקוטר 24-
4 ביצים
כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 שמנת מתוקה
1 קמח תופח של אסם -350 גרם
1 חבילת שוקולד ציפס

  • מחממים תנור ל180 מעלות.
  • מקציפים את הביצים במיקסר במהירות הכי גבוהה, תוך כדי הוספת הסוכר בהדרגה עד לקצף תפוח ויפה.
  • מוסיפים את הוניל ואת השמנת המתוקה וממשיכים להקציף עד שהתערובת חלקה והומוגנית.
  • מחליפים את הוו של המיקסר לוו גיטרה, מוסיפים את הקמח ומעבירים למהירות בינונית.
  • כשהקמח נבלע בתערובת מוסיפים את השוקולד ציפס לעירבוב קצר מאוד.
  • משמנים את התבנית שבחרתם (24 ס"מ/ מאפינס/ אינגליש קייק) וממלאים עד 4\3 גובה.
  • אם בחרתם לאפות במאפינס או בתבנית אינגליש קייק, זמן האפייה הוא 20 דקות. אם בחרתם להכין בתבנית עגולה (24  ס"מ) זמן האפייה הוא 30-35 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.

מצננים על רשת ומחסלים לפני שמתקררJ

אפשר להביא לילדים לבית הספר בתיק האוכל זה כיף לקבל הפתעה כזאת
J

מתכון קל, פשוט וכל כך טעיםםםם! שבטוח יעלה לילדכם חיוך וגם לכם
J





צילמה: נועה רוזין מנענע 10


תהנווו!!!
תכינו! תפנקו אנשים שאתם אוהבים וכמובן תצלמו ותעלו לעמוד שלי:)
אתם מוזמנים להגיב! ולהיכנס לעמוד שלי בפייסבוק ולעשות לייק:)

♥ נעה


יום ראשון, אוקטובר 06, 2013

טארט טאטן


טארט טאטן אליפותתתתתתתתתתתת!
הייתי חייבת להעלות לכם את המתכון לטארט טאטן המשגע! שהכנתי לערב ראש השנה :) אחד מהקינוחים המדהימים שהיו באותו הערב:).

הסיפור החל בצרפת, שסטפני טאטן החלה בבישול תפוחים בחמאה וסוכר והתפוחים נשרפו. סטפני כיסתה אותם בבצק פאי, הניחה בתנור, הפכה והאורחים במלון אהבו מאוד את העוגה החדשה.את התפוחים בטארט טאטן אפשר להחליף במשמשים, מנגו,חבושים,אגסים ופירות נוספים.

למה טארט טאטן היא אחת העוגות האהובות עלי? כי מה יכול להיות רע בקרמל, תפוחים, בצק ולעיתים גם כדור גלידה וניל?

מוכנים??????

תבנית 28


מצרכים:

250 גרם של בצק עלים קנוי (חוסך לנו הרבה זמן)

300 סוכר

150 חמאה, חתוכה לקוביות

14 תפוחים ירוקים, קלופים וחתוכים לרבעים


אופן הכנה (אותו נחלק ל-3 שלבים):

שלב התפוחים:
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מקלפים את התפוחים ומוציאים להם את הליבה.
  • חותכים את התפוחים לרבעים וסוחטים עליהם לימון כדי שלא ישחירו בזמן הכנת הקרמל.
  • מסדרים את התפוחים בתבנית בצורת מניפה דחוסה מאוד.
  • את התפוחים שלא נכנסו למניפה מסדרים מעל המניפה.
  
שלב הקרמל:
הרבה אנשים מפחדים משלב הקרמל, אך אם עושים אותו בזהירות ועוקבים אחרי ההוראות מצליחים בקלות:
  • מניחים בסיר חצי מכמות הסוכר, ולאט-לאט מוסיפיםאת השאר. שלב זה נקרא קרמל יבש, כשאת הסוכר לא מערבבים עם כף אלא בעזרת ניעור הסיר בזהירות.
  • כשכל הסוכר נמס והופך לצבע זהוב-כתום, מוסיפים את החמאה החתוכה לקוביות קטנות ומערבבים עם מטרפה.
    לא לדאוג: בהתחלה התערובת לא מתחברת אבל לאט לאט תראו איך הכול מתחבר לצבע טופי משגע. כמה שזה קשה על תתגרו לטעום! הקרמל רותח-רותח.
  • שופכים את הקרמל על התפוחים המסודרים בתבנית ומחכים 5 דקות.
  • מכניסים לתנור למשך 35 דקות.

שלב רידוד הבצק:
  • מפשירים את בצק העלים (רצוי לילה לפני במקרר)
  • פורסים את גליל הבצק על משטח עבודה נקי וחותכים חתיכה בגודל של התבנית שבחרתם.
  • מרדדים את חתיכת הבצק כך שתהיה גדולה יותר מהתבנית.
  • מחוררים את הבצק  בעזרת מזלג ומכניסים למקרר עד שהתפוחים יהיו מוכנים.

הרכבה:
  • לאחר 35 דקות בתנור, מוציאים את התבנית עם התפוחים, מוציאים את הבצק מהמקרר והופכים אותו על התפוחים בזהירות.
  • את שאריות הבצק דוחפים לשוליים בזהירות רבה.
  • מכניסים לתנור ל-35 דקות נוספות עד שהבצק למעלה אפוי תפוח וזהוב.
  • מוציאים את הטארט-טאטן המוכן מהתנור ומחכים 5 דקות.
הפיכת הטארט טאטן:

שוב אזכיר, מדובר על קרמל סמיך ורותח, אז מעכשיו נזהרים כפליים ואת פעולת ההפיכה עושים מעל הכיור.
מצרכים: 2 כפפות, קרש חיתוך רחב וצלחת הגשה שתכיל גם את כל הנוזלים. מכיוון שהטארט רותח וקשה להחזיק אותו עם כפפות, מעבירים אותו לרגע על הקרש ומעליו שמים את הצלחת. ככה הרבה יותר קל להפוך את התבנית על פיה.
לוקחים נשימה עמוקה והמון אומץ והופכים!!!
עברתם את המשימה בהצלחה??????????
תשאירו את התבנית ואל תרימו אותה. תנו לטארט טאטן כמה דקות להבין שהפכנו לו את החיים :) 




ואזז תוציאו לאט לאטטט זה מדהים פשוט :)



ועכשיו מה צריך עוד??? גלידה או קצפת ואנחנו מסודרים!
אזהרה: !!!!!!!!!אסור להכין את הטארט בתבנית מתפרקת, יש בזה המון נוזלים וחבללללל!

שתהיה לכולנו שנה מתוקה כמו קרמל ויפה כמו טארט טאטן!

תהנווו!!!
תכינו! תפנקו אנשים שאתם אוהבים וכמובן תצלמו ותעלו לעמוד שלי:)
וכמובן אתם מוזמנים להגיב! ולהיכנס לעמוד שלי בפייסבוק ולעשות לייק:)

♥ נעה

יום שבת, ספטמבר 07, 2013

בריוש!



אז כל מי שעוקב אחרי העוגת של נעה בפייסבוק יודע שלא מזמן חזרתי מסטאז במסעדת משלאן בבלגיה :)
אחרי שעדכנתי אותכם מלא והצפתי אותכם בתמונות מדהימות של קינוחים ועוגת מרחבי אירופה חייבים פוסט לסיכום !


אז ב43 ימים שגרתי לי לבד בבלגיה, ועבדתי 14 שעות ביום 5 ימים בשבוע.... יצאתי לטייל ביומיים חופש:))
והחיים שלי היו פשוט אירופה ! ביקרתי בהולנד, בפריז פעמיייםםםםםםםםםםםםם, בברוז ובסוף בסוף חזרתי לארץ:)
ארזתי את התיקים נפרדתי מכולם ועליתי על טיסה הביתה! עם 40 קילו :0 איך זה קרה???????
ככה זה שמבקרים במלא מקומות, עושים שופינג, קונים מתנות, דברים אפייה, תבניות, ספריםםםםם (כן כן 6 ספרים בצרפתית חזרו איתי :) והמתכון הבא הוא מאחד הספרים ! "brioches" ספר מדהים ומרתקקק שאותו תרגמתי בעזרת האינטרנט חחחח:) ועם עוד המון דברים מדהימים!
אחרי שאת הזמן במטוס העברתי במחשבות ובכתיבה ביומן מסע שלי, נחתתי בארץ ופשוט רצתי לחברים ולמשפחה המדהימה שלי שבאה לשדה עם בלונים ושלט ענקקקקק♥



ועכשיו אני אנסה לסכם את המסע העצום הזה! למרות שאני לא יודעת איך....
עליתי למטוס עם המון חששות, געגועים, מחשבות, דאגות אבל גם עם המון רצון ללמוד ולהצליח.
שהגעתי החששות נעלמו לאט לאט פגשתי אנשים מקסימים! נדיבים ונחמדים מאוד!
המסע הזה עברתי בין מדינות... בלגיה, הולנד ופריז האהובה עלי מכול!
למדתי רבות! התפתחתי והגדלתי את רמת הידע שהגעתי איתה.
בין אם זה להסתדר עם חומרים מסויימים ובין אם זה בדיוק עצום , ובין אם זה להצליח להקציף ידנית 24 ביצים!.
היה לי קשה להיות לבד, ולהתגעגע לכל החברים והמשפחה המדהימה שיש לי בארץ! היו רגעי משבר שבהם החברים והמשפחה תמיד עזרו ותמכו! אבל גם רגעי שמחה.
שיפרתי בצורה משמעות את האנגלית ולמדתי קצת צרפתית;-)
למסע הזה היו חסרונות אך גם יתרונות.
שסיימנו לעבוד! המסעדה נסגרה ולי הייתה תחושת סיפוק עצומה! שהצלחתי למרות כל הקשיים לסיים את המסע הזה בהצלחה ! אני מודה שאני גאה בעצמי על כך כי לא היה קל.

מודה למיכאל כץ על ההזדמנות והתמיכה לאורך כל הדרך!
לחברים המדהימים שתמיד היו זמינים, הצחיקו התגעגעו ותמכו!:-)
ולהורים ולמשפחה המדהימה שלי על התמיכה והעזרה בהגשמת החלום! מודה כל יום על שיש לי אותכם!


ותודה לכולכם על שצפיתים, הגבתם ותמכתם דרך העוגות של נעה בפייסבוק! לשמוע את התגובות שלכם היה כיף גדול והם חיזקו אותי המון! 

ועכשיו הגיע הזמן לבריוש! המתכון הוא מתוך הספר שקניתי בפריז:) 

חומרים:
350 ק"ג קמח
10 גרם שמרים משקית.
50 גרם סוכר
4 ביצים קרות מאוד!
1 חלמון קר
220 גרם חמאה
8 גרם מלח


1.בקערת המיקסר מערבבים טוב- קמח קר מאוד! ושמרים.
2.לאחר הערבוב יוצרים גומה ובה שמים את הביצים והחלמון, מסביב שמים את הסוכר.
3.מפעילים את המיקסר עם וו לישה ל5 דקות ובינתיים חותכים את החמאה לחתיכות קטנות ושמים במקרר כי היא חייבת להיות קרה מאוד.
4.לאחר שנוצר בצק מוסיפים את המלח, דקה לאחר מכן מתחילים להוסיף את החמאה בהדרגה- חשוב שהיא  תהיה קרה מאוד.
5.לאחר 7 דקות שהבצק חלק, דביק, והחמאה נטמאה, עושים מימנו כדור חלק! משמנים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר למשך הלילה, או לפחות ל4 שעות.


אז אחרי שהבצק נח לו ותפח :) גם לו מגיע לישון קצת ♥ מוציאים אותו מהמקרר.
עכשיו אנחנו בשלב העיצוב:)
שוקלים חתיכות של 90 גרם יוצרים עיגול מושלם! ( כל הקמטים למטה)ומניחים בתבנית אישית משומנת.
מתפיחים למשך 45 דקות.



לאחר ההתפחה מורחים בביצה טרופה ושמים מעט סוכר גבישי :) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 20 דקות, תלוי בגודל התבנית:)

שהם יוצאים מהתנור מכסים במגבת וחוטפים 1 :)
תהנו♥
שתהיה לכולנו שנה טובה ומדהימה כמו הבריוש הזה ♥

תכינו! תפנקו אנשים שאתם אוהבים וכמובן תצלמו ותעלו לעמוד שלי:)
וכמובן אתם מוזמנים להגיב! ולהיכנס לעמוד שלי בפייסבוק ולעשות לייק:)

יום שישי, יולי 26, 2013

פטייסרי בעיר הגדולה! ועוגת שוקולד עם פטל!

אז ניסיתי כל השבוע לכתוב לכם על פריז אבל הפוסט לא התפרסם, עכשיו אני בברוז במסעדה נחמדה עם wifi והצלחתי לעלות ! אז זה על פריז ובסוף בקצרה על השבוע שלאחר פריז ועל ברוז:)

עבר לו עוד שבוע בעבודה בבלגיה, השבוע הכול השתפר, התרגלתי ללבד, לשקט,להיות אחראית לעצמי כל הזמן, לא לקחת ללב כל מה שאומרים לי.
ניכנס למסעדה תפריט חדש עם קינוחים חדשים אחד מהם הוא קפה גלסה: כוס ענקית ומהממת עם תמצית אספרסו, גלידת קפה שאני מכינה!,קצפת רכה ומהממת, זסט שוקולד ומעל הכול טוויל תפוז מהממםםםםםם!.




את היומיים חופש שלי בשבוע שעברהחלטתי לעבור בעיר הכי מהממת! רומנטית מלאה בפטייסרי! פריזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזז! ולטיול הזה קראתי "פטייסרי בעיר הגדולה!"






השתדלתי לתת לכם כמה שיותר דיווחים אבל ידעתי שזה קשה אז לא רציתי להגזים חחח


הגעתי לפריז בעננניםםםםם! כל כך התרגשתייייי, לא הייתי בפריז מאז הטיול בת מצווה :)הייתי בכל כך הרבה פטיסרי זה היה פשוט מהמםםםםםםםםםם! הרגשתי בעננים ממש שיכרון חושים!
אם אתם בדרכם לפריס בקרוב.... הפוסט הזה בשבילכם! אני אציין בו כל מיני מקומות שביקרתי בהם ושכדאי לכם ללכת, או יותר נכון חייבים!

אז איפה נתחיל???
את הבוקר הראשון פתחתי בGoDiva , שוקוליטרי, החנות נימצאת בכיכר לואין דיום ליד מלון ריץ העיצוב מגניב ממש.






המשכתי משם ל fauchonהמדהימהההההההההה! עיצוב שמאוד אהבתי ורוד שחור.
עוגות מדהימותתתתת,ממרחים, שוקולדים, מתנות, הכול! זה 4 חנויות צמודות אחת לשנייה בכיכר מדלן.
שם פגשתי את אחד הקונדיטורים, איש מקסים! הוא צילם אותי, כתב לי מקומות ללכת אליהם ורצה שאני אספר לו קצת עלי,
שם פתחתי את הבוקר עם קוראסון כמו שצריך.
 


 
מפושון המשכתי ל.....
Patrick Roger בכיכר מדלן ממש קרוב לפושון, חנות מדהימה עם ריח מאוד מיוחד של שוקולד ועם פסל ענק של קוף משוקולד מהמם פשוט!





המשכתי ל...
LaDureeשנמצאת בשאנז אליזה, חנות מאוד מיוחדת ויקרה, מעניינת עם עיצוב מיוחד של צבעי פסטל שם אכלתי מיילפי פטל מהמםםםם, היה חם ממש והייתי חייבת להוריד את התיק אז לקחתי את המיילפי איתי ואכלתי אותו במלון.
 




 

במלון הנחמד שהייתי בו "
Comfort Hotel Paris La Fayette" מלון מקסים! לא רציתי לצאת לא מהמיקלחת ולא מהמיטה :)גם היו שם ישראלים אז היה כיף לשמוע אותם:)

ועכשיו קפצתי לאחד המקומות המדהימים ביותר בפריז מבחינתי! האייפל האחד והיחיד!
עמדתי על רחבה שרואים את האייפל מימנה ולאט לאט יורדים עד עליו:))))
תוך כדי שאני יורדת לכיוון האייפל אני רואה כמות הזוויה של אנשים מתקררים במזרקה המפורסמת עם בגד ים,בלי בגד ים, עם בגדים הכול! מה זה משנה רק להתקררררר היה כל כך חםם הם לא רגילים לחום הזה אנחנו כן חחחח.


משם לקחתי את האוטובוס האדום וטיילתי איתו ברחבי פריז, חוויה! זה ממש הזכיר לי את יום הולדת 12 בטיול בת מצווה שנרדמתי שם :)
תוך כדי הסיור המהמם ראיתי את גשר מנעולי האהבה כמובן שמהר ירדתי. זה מדהים הגשר עצום וכולו מלא במנעולים שעליהם כתובים שמות אוהבים.
 




בדקתי בפנקס אולי יש באזור פטיסרי שרציתי לראות והיו מלאאאא :))))))))))))))

אז ככה: ברחוב Rue de seine יש קונדיטוריות מאוד מעניינות כמו....Pier Marcolini שנמצא ברחוב 76 Rue de seine עיצוב מאוד נקי ומדוייק היו שם פרלינים ממש כמו טבלת צבעים מהמםםםםםםםם!


 



 

משם המשכתי ל Gerard mulot
ושם אכלתי פריז ברסט מהמם!
 



ואזזזזזזזזזזזזזזזז הגעתי לפטייסרי מדהימה שבטח כולכם מכירים!
Pierre Herme ואוווו אם רק היו לי מילים לתאר הייתי מתארת! אבל אני באמת לא יודעת איך לתאר את הפטייסרי המהממת הזאת! לא ידעתי מה לקחת רציתי רק לצלם !לקחת הכול ולאכול הכול לבד חחחחחח ואז לפני שבחרתי קינוח ראיתי שיש שם ספרים שלו! שאלתי כמה עולה והייתי חייבת לקחת אחד הוא שווה כל יורו! ואז הייתי צריכה להחליט מה לקחת... פלזייר סוכרה הקינוח האהוב עלי או מילפי פרלינה מהמםםםםם בסוף בחרתי בפלזייר סוכרה! עונג מתוק בעברית.קניתי ויצאתי לאכול בחוץ ליד בשדרה:)נהנתי מכל ביס!עד עכשיו אני זוכרת את הטעם המדהים שהיה לדבר הזה! המרקם! הריח הכוללל בחיים לא טעמתי קינוח כזה מושלם!.



 
 
משם המשכתי לשער הניצחון החדש הסתובבתי לי אבל החנויות נסגרות ב7 אז לא ממש הספקתי לקנות חחחח ומשם חזרתי למלון אבל לפני זה צלמתי את שער הניצחון עם השקיעה המדהימה!.

 

 


הגעתי לחדר התקלחתיייי שעה והלכתי לישון:)))
בבוקר כשקמתי פתחתי אותו עם קוראסון במלון :)))

ומשם המשכתי ברגל לגלריי לפייט שואלים למה?? כי בתוך הגלריי לפייט יש את הגלריי גורמה ויש שם 2 מקומות שרציתי לראות: Haussmann ו Dalloyau שהם מתמחים במקרונים וזה מהמם לראות את המקרונים שלהם.






ומשם יצאתי לחיפוש אחרי הגאון של האקלרים כריסטוף אדאם! לאחר שלקחתי 2 מטרו בשביל להגיע לרחוב
14 Rue Paree מצאתיייייייייייייייייייייייייייי ניכנסתי לחנות וכולי התמלאתי בריח של אקלרים! צילמתי בלי הפסקה ונזכרתי שכשהיה לי את המבחן בבישולים קיבלתי השראה מהאקלר קרמל מלוח שלו אז הייתי חייבת לטעום אותו ובנוסף הייתי חייבת לטעום את האקלר בפטל! הבחירות היו מדהימות אלו היו האקלרים הכי טובים שאכלתי בחיים שליייייי הטעם הריח הכוללללל וכמובן שקניתי גם ספר שלו שעלה לי 14 יורו.   
 




 
ועכשיו יצאתי בדרכי לחנות הקונדיטוריה המומלצת ביותר בפריז Mora שנמצאת ב 13 Rue Montmartre וברגע שניכנסתי לחנות התחיל מבוללללללללללללללל שנמשך חצי שעה! אחרי שקניתי מפיות של האייפל ו4 תבניות יצאתי בריצה בגשםםם למטרווו!

ומשם נסעתי למוזיאון השוקולד אחרי שהתברברתי המון בדרך מצאתי הוא נמצא ברחוב
bd bonne nouvelle 28 היה קשה מאוד למצוא אותו אבל הוא שווה את זה! תלכו! הכניסה היא 8 יורו לאדם, חוויה לא נורמאלית ממש שיכרון חושים.
 





 

משם הייתי חייבת לחזור לתחנת רכבת לנמור חזרה לעבודה, וכך עברו להם יומיים בפריז!חוויה לא נורמאלית ומאוד מאתגרת כי רציתי להיות בהמון מקומות והצלחתי! אני ממליצה לכולכם לנסוע לפריז וללכת לסבב פטיסרי במקומות שכתבתי!


אז אחרי שסיפרתי לכם על טיול "פטיסיירי בעיר הגדולה" שלי אגיע הזמן למתכון! המתכון הזה מיוחד!
את העוגה הזאת הייתי חייבת להכין לשישי האחרון שלי לפני בלגיה עם המשפחה! אני והמשפחה שלי חיפשנו פטל ולא מצאנו, עד שהחלטתי לא לוותר! התקשרתי לכל ירקן קרוב עד שמצאתי! הייתי בענננים שאבא ניכנס הביתה עם הפטלללל.
העוגה הזאת מדהימה גם ביופייה ובמיוחד בטעם השוקולדי והמדיהים שיש לה!




 

חומרים:
לעוגה:
300 גרם שוקולד מריר
100 גרם סוכר
100 גרם חמאה
150 גרם שמנת
4 ביצים
70 גרם סוכר
20 גרם קורונפלור
40 גרם שקדים

ציפוי:
250 גרם שמנת מתוקה
5 כפיות סירופ תירס
250 גרם שוקולד מריר


ממיסים במיקרו או בבן מארי שוקולד ושמנת.
טורפים ידנית חמאה רכה, סוכר. לאחר שיש תערובת חלקה מוסיפים גם את החלמונים אחד אחד.
מקציפים את החלבונים עם ה70 גרם סוכר
מקפלים לתערובת החמאה חצי מהשוקולד ושליש מהחלבונים המוקצפים.
מקפלים את שאר תערובת השוקולד עם החלבונים, הקורונפלור והשקדים.

משמנים תבנית, שופכים לתבנית ואופים 30- 40 דקות שהכול עוד רועד.

העוגה ללא קמח, היא נופלת אחרי האפייה אבל על דאגה!


תהליך הכנת הציפוי:
מרתיחים שמנת עם סירופ תירס
שופכים על השוקולד, מחכים דקה ומערבבים טוב טוב.
שופכים על העוגה שהצטננה במשך שעה.


את הפטל אני צבעתי עם אבקה כסף אבל לא חייבים כמובן:) פטל יפה בכל מצב ובכל צבע!

אז מפריז כמובן שיצאתי עם המון הפתעות!


ועכשיו אספר בקצרה על השבוע שלאחר פריז!
השבוע בעבודה אתחיל והיה מאוד נחמד כי התחיל תפריט מנות ראשונות חדשות, של סלומון על קצפת ועוד כמה ממש נחמדים. ראיתי לבסטרים זזיייםםםםםםם והיה מאוד נחמד:) האווירה מאוד השתפרה!

 
 וסוף שבוע הזה אני נמצאת בברוז מקום מקסים בבלגיה מלא בירה, שוקולד, תחרה. מקום יפיייפה ממש מזכיר את וונציה שבאיטליה. מאוד כיף לראות את מאחורי הקלעים של השוקולד והעוגיות שיש פה, בכל מקום רואים את המטבח ממש מעניין!
 




 
מוסרת לכם שבוע מתוק ומהמם כמו פריז!
אצלי התחיל שבוע חדש! אז שבוע טוב:)
אוהבת המוןןןןן ומתגעגעת!