יום שישי, ספטמבר 21, 2012

הסיפור מאחורי המקרון!

את הפוסט הקרוב החלטתי להקדיש לנושא ציבעוני ומקסים מאוד "מקרונים".
מקרונים הן עוגיות שקדים עם מתכון שדורש דיוק רב והשקעה!
שסיפור המקרון הגיע לארץ החלטתי שיש לי אתגר חדש שאני חייבת להצליח אותו!
והתחלתי אחר החיפושים של "המתכון המושלם למקרון", הרבה זמן חיפשתי מתכון טוב של מקרונים ולאחר הרבה ניסיונות הגעתי למתכון המושלם:-)
המתכון נימצא בבלוג מדהים ומקסים בשם "בצק אלים", הבלוג מלא באהבה ובשימחה כל המתכונים שניסיתי להכין מישם הצליחו! ואני ממליצה לכולכם להיכנס לראות ולהתאהב מחדש:)

אז המשקל@והמיקסר מוכנים! ועכשיו לעבודה:)))))

הכמות היא ל30 עוגיות  סנדוויץ'  תלוי בגודל.

חומרים עוגיות מקרון:
110 גרם שקדים טחונים
90 גרם חלבונים מיושנים-100 גרם חלבונים שהיו יותר מ24 שעות בטמפ' החדר.
30 גרם סוכר רגיל
200 גרם אבקת סוכר

המילוי:
תלוי בטעם שתירצו! כל טעם יכול להיות מקסים וטעים:)
אני עשיתי גנאש פשוט של שוקולד לבן וגנאש פשוט של שוקולד מריר כי לפי דעתי הטעם שלהם עם המקרון הוא מעולה!
100 גרם שוקולד מריר + 100 גרם שמנת מתוקה.
100 גרם שוקולד לבן + 100 גרם שמנת מתוקה.


תהליך ההכנה של המילוי:
התהליך הכנה הוא אותו הדבר ב2 סוגי השוקולד.
מרתיחים שמנת מתוקה ושופכים אותה על השוקולד , מערבבים עד שהשוקולד נמס ונהיה קרם אחיד. מצננים עד שהקרם מסמיך-בערך חצי שעה עד שעה במקרר.

ועכשיו לחלק שדורש דיוק וריכוז! מוכנים?????
תהליך הכנת המקרון!:
שוקלים יום לפני 100 גרם חלבון ונותנים לו לנוח בטמפ' החדר מינימום 24 שעות וכך הוא מגיע ל90 גרם חלבון.
ועכשיו למסננת- מעל קערה גדולה שמים 110 גרם שקדים טחונים ו200 גרם אבקת סוכר ומנפים לתוך הקערה- לא להכניס את הגושים שלו עוברים במסננת!חשוב לנפות פעמיים, המתכון דורש השקעה שתשתלם לכם בסוף!:)

ועכשיו!!! למיקסר!
חשוב שהמיקסר יהיה נקי מאוד וללא טיפת מים.
שמים בקערת המיקסר 90 גרם חלבונים מיושנים וקורט מלח! ומקציפים על מהירות גבוהה כחצי דקה ואז שופכים באיטיות את הסוכר.
מקציפים עוד דקה במהירות גבוהה ואז אפשר לשים צבע מאכל אם רוצים:)(לא נוזל! רק ג'ל).

להיזהר מעירבוב יתר! מקציפים רק עד שנוצר קצף יציב ולא מבריק שנערם בערמה על המקצף שמרימים אותו.
כשהקצף מוכן שופכים לתוכו בבת אחת את התערובת המסוננת של השקדים ואבקת הסוכר. לוקחים מרית ומתחילים לקפל את תערובת היבשים עם החלבונים המוקצפים בתנועות איטיות.
ממלאים את התערובת בשקית זילוף ומזלפים על גבי נייר אפייה עיגולים בקוטר 2-3 ס"מ, נזהרים לא לזלף קרוב מידי לשוליים של התבנית. 
מכים את התבנית על השיש בחוזקה פעמיים שלא ישארו בועות וגם כדי לשטח את הבלילה, ומשאירים את התבניות בטמפ' החדר 30-45 דקות.המקרונים מוכנים לאפייה שאפשר לגעת בהם בעדינות בלי שהבלילה נידבקת לאצבע.
מחממים את התנור ל150 מעלות.
כשהתנור חם אופים במשך 14 דקות באמצע האפייה מסובבים את התבנית כדי שהאפייה תהיה אחידה.
שמוציאים אותם מהתנור צריך לתת להן להצטנן שעה ורק אז להפריד מהנייר. 
אפשר לשמור אותם בטמפ' החדר כשבוע ללא המילוי בקופסה אטומה.
ועכשיו שלב מילוי המקרונים!
אפשר על ידי שקית זילוף או על ידי כפית:)ממלאים את המיקרונים שהצטננו בגנאש-לא יותר מ4 שעות לפני ההגשה!!!!
ועד ההגשה לשמור במקרר:))
זהווו סיימנו את האתגר בהצלחה:) ומעכשיו מקרונים זה קטן עלינו♥

תהנו ואל תשכחו להיסתכל בבלוג המדהים "בצק אלים":)))




4 תגובות:

  1. איזה יופי! אני מכורה למקרונוס! אני אשתמש במתכון שלך!

    השבמחק
  2. אף פעם לא טעמתי....
    אחרי התמונות שלך....כנראה שאנסה בקרוב...

    השבמחק