חורף! ריח של גשם! הרגשה חורפית באוויר!!!:) ובמקום להיות מתחת לפוך עם שוקו חם, מה שמתחשק לי זה להכין קרמבו משודרג!♥
אז לרגל הלייק ה888 בעמוד שלי בפייסבוק החלטתי לעשות קרמבו!לצאת מהפוך ולהיכנס למטבח♥
אבל לא התחשק לי קרמבו רגיל... וקרמבו עם קראנץ עשיתי כבר וקראתי לו קראנצ'בו... אז איזה קרמבו לעשות???
לאחר קצת מחשבה החלטתי על קרמבואוריאו אולי השם קצת ארוך אבל ששומעים את השם מבינים ממה הקרמבו עשוי לא???
התחלתי להכין...עשיתי ציפוי של שוקולד לבן ושוקולד מריר לעוגיות האוריאו המדהימות... והתחלתי עם הזילוף של המרנג השווצרי על העוגיות! וניזכרתי למה אני כל כך אוהבת לזלףףףףףףף ♥
אני חושבת שזילוף זאת הפעולה שאני הכי אוהבת לעשות בתחום הקונדיטוריה:)))
וכמובן סיימתי עם ציפוי על המרנג וכך נוצר הקרמבאוריאו:)
מוכנים למתכון?????????
חומרים ל-16 קרמבואוריאו מגניבים וטעימים:)))
קופסה של אוריאו עם 16 יחידות-(אם אתם רוצים יותר אתם יכולים להכפיל את המתכון או לשלש אותו:)♥
150 גרם שוקולד מריר +כף שמן לציפוי העוגיות
150 גרם שוקולד לבן +כף שמן לציפוי העוגיות
למרנג השווצרי:
80 גרם חלבון-מ2 ביצים
120 גרם סוכר
150 שוקולד מריר לציפוי הקרמבאוריאו+כף שמן
150 שוקולד לבן לציפוי הקרמבאוריאו+כף שמן
תהליך הכנת הקרמבאוריאו!!!
חגיגה@@@
1.מסדרים על רשת שמתחתיה יש מגש עם נייר אפייה(שהשוקולד יטפטף לשם) את עוגיות האוריאו♥
2.ממיסים את השוקולד הלבן והמריר בקערות ניפרדות עם השמן .
3.טובלים את העוגיות בשוקולד ומוציאים אותם מבריכת השוקולד בעזרת מזלג:)
4.מניחים אותם על הרשת ונותנים לשאריות של השוקולד לטפטף.
5. שמים אותם במקרר למשך רבע שעה.
ועכשיו המרנג השווצרי!
את המרנג השווצרי למדתי להכין בבית הספר לקולינאריה- בישולים שבו אני לומדת :)
המרנג הוא כל כך טעים שאפשר לאכול אותו ככה, אפשר לזלף מימנו נשיקות ולאפות ואפשר להכין מימנו קרמבו!!:)
1.שמים בקערת המיקסר את החלבונים והסוכר.
2. שמים את קערת המיקסר על סיר עם מעט מים(בן מארי). חשוב שהמים לא יגעו בתחתית הקערה.
4. טורפים כל הזמן וכאשר התערובת מגיעה לבין 60 ל-70 מעלות או שאין תחושה של גרגירים באצבעות מעבירים את הקערה למיקסר ומקציפים על מהירות גבוה עד שיש קצף חזק ומבריק, בערך 10 דקות:).
5.מעבירים לשק זילוף עם צנטר חלק ומזלפים על העוגיות המצופות.
***אם העוגיות המצופות נידבקו מעט לרשת משחררים אותן עם סכין ורק אז מזלפים.
6.מעבירים למקרר לשעה.
ציפוי הקרמבואוריאו....
1. ממיסים את השוקולד ב2 קערות ניפרדות ומוסיפים לכל אחת מהן כף שמן.
2.ושופכים מעט כל כל קרמבואוריאו עד שמצפים את כולו.
3. מחכים מעט שכל השוקולד יטפטף.
מעבירים לצלחת הגשה@מגישים ואוכלים:)♥
שומרים בקירור אך עדיף לסיים באותו היום :)
ועכשיו תתפנקו עם איזה קרמבאוריאו ותעמדו ליד החלון .... אחח איזה חורף♥♥♥
לפנק@לפנק@ לפנק♥
וכמובן אתם מוזמנים להגיב! ולהיכנס לעמוד שלי בפייסבוק ולעשות לייק:)
אז לרגל הלייק ה888 בעמוד שלי בפייסבוק החלטתי לעשות קרמבו!לצאת מהפוך ולהיכנס למטבח♥
אבל לא התחשק לי קרמבו רגיל... וקרמבו עם קראנץ עשיתי כבר וקראתי לו קראנצ'בו... אז איזה קרמבו לעשות???
לאחר קצת מחשבה החלטתי על קרמבואוריאו אולי השם קצת ארוך אבל ששומעים את השם מבינים ממה הקרמבו עשוי לא???
התחלתי להכין...עשיתי ציפוי של שוקולד לבן ושוקולד מריר לעוגיות האוריאו המדהימות... והתחלתי עם הזילוף של המרנג השווצרי על העוגיות! וניזכרתי למה אני כל כך אוהבת לזלףףףףףףף ♥
אני חושבת שזילוף זאת הפעולה שאני הכי אוהבת לעשות בתחום הקונדיטוריה:)))
וכמובן סיימתי עם ציפוי על המרנג וכך נוצר הקרמבאוריאו:)
מוכנים למתכון?????????
חומרים ל-16 קרמבואוריאו מגניבים וטעימים:)))
קופסה של אוריאו עם 16 יחידות-(אם אתם רוצים יותר אתם יכולים להכפיל את המתכון או לשלש אותו:)♥
150 גרם שוקולד מריר +כף שמן לציפוי העוגיות
150 גרם שוקולד לבן +כף שמן לציפוי העוגיות
למרנג השווצרי:
80 גרם חלבון-מ2 ביצים
120 גרם סוכר
150 שוקולד מריר לציפוי הקרמבאוריאו+כף שמן
150 שוקולד לבן לציפוי הקרמבאוריאו+כף שמן
תהליך הכנת הקרמבאוריאו!!!
חגיגה@@@
1.מסדרים על רשת שמתחתיה יש מגש עם נייר אפייה(שהשוקולד יטפטף לשם) את עוגיות האוריאו♥
2.ממיסים את השוקולד הלבן והמריר בקערות ניפרדות עם השמן .
3.טובלים את העוגיות בשוקולד ומוציאים אותם מבריכת השוקולד בעזרת מזלג:)
4.מניחים אותם על הרשת ונותנים לשאריות של השוקולד לטפטף.
5. שמים אותם במקרר למשך רבע שעה.
ועכשיו המרנג השווצרי!
את המרנג השווצרי למדתי להכין בבית הספר לקולינאריה- בישולים שבו אני לומדת :)
המרנג הוא כל כך טעים שאפשר לאכול אותו ככה, אפשר לזלף מימנו נשיקות ולאפות ואפשר להכין מימנו קרמבו!!:)
1.שמים בקערת המיקסר את החלבונים והסוכר.
2. שמים את קערת המיקסר על סיר עם מעט מים(בן מארי). חשוב שהמים לא יגעו בתחתית הקערה.
4. טורפים כל הזמן וכאשר התערובת מגיעה לבין 60 ל-70 מעלות או שאין תחושה של גרגירים באצבעות מעבירים את הקערה למיקסר ומקציפים על מהירות גבוה עד שיש קצף חזק ומבריק, בערך 10 דקות:).
5.מעבירים לשק זילוף עם צנטר חלק ומזלפים על העוגיות המצופות.
***אם העוגיות המצופות נידבקו מעט לרשת משחררים אותן עם סכין ורק אז מזלפים.
6.מעבירים למקרר לשעה.
ציפוי הקרמבואוריאו....
1. ממיסים את השוקולד ב2 קערות ניפרדות ומוסיפים לכל אחת מהן כף שמן.
2.ושופכים מעט כל כל קרמבואוריאו עד שמצפים את כולו.
3. מחכים מעט שכל השוקולד יטפטף.
מעבירים לצלחת הגשה@מגישים ואוכלים:)♥
שומרים בקירור אך עדיף לסיים באותו היום :)
ועכשיו תתפנקו עם איזה קרמבאוריאו ותעמדו ליד החלון .... אחח איזה חורף♥♥♥
לפנק@לפנק@ לפנק♥
וכמובן אתם מוזמנים להגיב! ולהיכנס לעמוד שלי בפייסבוק ולעשות לייק:)
מדהיםםםםםםםםםםםם
השבמחקתודה!
השבמחקאפשר במקום מרנג לעשות קצפת שמנת מתוקה וסוכר??
השבמחקואז זה לא קרמבו.
מחקאני חושבת שזה לא יחזיק, הקצף צריך להיות יציב מאוד ואני לא חושבת ששמנת יכולה להיות כל כך חזקה
מחקתגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחקהמתכון נראה מעולה, אבל נראה לי שקצת מסוכן להציע לאנשים לבדוק עם האצבעות סירופ סוכר בטמפרטורה של 118 מעלות...
השבמחקהחלבונים והסוכר נימצאים בבן מארי ככה שהם מתחממים על ידי אדים לכן התערובת לא חמה בצורה שמקבלים כוויה....:)
השבמחקהאם יש גרסת פרווה?
השבמחקאם יש אוריאו פרווה אז כן, ושוקולד מריר פרווה:)))
מחקילדה ענקית עם ידיים מושלמות לעשייה מבורכת אין עלייך נועה!!!!!
השבמחקתודה רבה אודליה♥♥♥
מחקתגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחקהיי לא הבנתי את המושג בן מארי ?
השבמחקולכמה זמן אפשר להחזיק אותם בחוץ או במקרר ??
אפשר בחוץ עד ליום ואפשר במקרר לעד שבוע(אבל תאמיני לי זה ניגמר מהר :))))
מחקבן מארי-מניחים סיר קטן עם מים מעל אש ומרתיחים את המים. מעל הסיר מניחים קערה קטנה ובה המסה. מקפידים שתחתית הקערה לא תיגע במים הרותחים.
בן מרי זה סיר עם מים חמים ומעל הסיר עם החלבונים והסוכר. שלא ייגע מים בחלבונים. לעדות את הקצף לשים עלהעוגיה ולמקרר.
השבמחקממש מדהיםםםםםםםםםםםםםםםםםם
השבמחקבגלל שהביצים על באן מרי זה נחשב שהן לא "חיות"? כי לאכול קציפת ביצים בכמויות זה לא הכי בריא :)
השבמחקתגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
מחקאז ככה, סלמונלה יש בחלמון ויש מעט מאוד בחלבון מכיוון שרובו מים.
מחקהסלמונלה מתה בערך בטמפ' 60 מעלות ובמרנג השווצרי מגיעים לטמפ' 70 מעלות.
קרמבאוריאו 1 מותר לאכול :)♥
יאמי יאמי יאמי יאמי יאמי יאמי יאמי יאמי!!! אני לא יכול לחכות עד שמתישהו אנסה את זה!!! את גאונית!!!
השבמחקעל איזו אש לעשות את הבן מרי? קטנה, בינונית?
השבמחקואיך מחממים את השוקולד והשמן? מיקרוגל או בסיר?
בינונית.
מחקכן אפשר במיקרוגל, ממיסים קודם את השוקולד ורק לאחר מיכן מוסיפים את השמן:)
כמה זה 150 גרם שוקולד??
השבמחקוכמה זה 80 גרם חלבון משתי ביצים?
ו120 סוכר
קודם כול אני מציאה לקנות משקל! זה המוצר ההכרחי במטבח בתחום הקונדיטוריה.
מחקאני אנסה להגיד כמה זה, אבל במשקל זה מדוייק!.
שוקולד-חבילה וחצי
חלבון-2 ביצים
סוכר- קצת יותר מחצי כוס.
במקום לצפות את האוראו אפשר לקנות כבר אוראו מצופים (:
השבמחקניסיתי אתמול והיתה הצלחה גדולה.
השבמחקthis was delicious, and a beautiful dessert!
השבמחקרציתי לדעת אם במקום לעשת בן מארי,אפשר ישירות להקציף במיקסר אבקת סוכר+ביצים?? זה יוצא אותו הדבר??
השבמחקלא! בחלבונים יש סלמונלה, כשאת עושה את הבן מארי היא מתה, לכן לא לוותר על שלב זה:)
מחקהיי, אם אין לי מדחום, איך אני יודעת מתי להוריד את הקערה מהבן מארי?
השבמחקוהאם להקציף עם מטרפה ידנית או חשמלית בזמן שהקערה מעל הבן מארי?
היייייי!
מחק* אם אין מדחום... אז עד שאין גרגירים שסוכר בהרגשה.
שזה בן מארי לטרוף ידני ואז במיקסר