יום שני, אוקטובר 08, 2012

עוגיות שוקולד מושלמות!



כל מי שמכיר אותי יודע שאני מכורה לשוקולד!
בכול שעה@יום@עונה@ והרגשה קוביית שוקולד(או יותר) עושה את העבודה:)
אז לאחר שאפיתי 18 עוגות בראש השנה, כיפור וסוכות החלטתי לסיים בעוגיות שוקולד מושלמות! רכות ונימוחות בפה♥

המשפחה שלי חיכתה שהעוגיות יצאו מהתנור!הריח בבית היה משגע ואני כמו כל פעם דבוקה לתנור ורואה את כל התהליך:)
חיפשתי עוגיות שוקולד קלות להכנה וטעימות כמובן:) מלאות בשוקולד ועם מעט קמח♥

איך אפשר לקבל את החורף יותר טוב מכוס שוקו ועוגית שוקולד חמה מהתנור שבחוץ הגשם מתחיל לרדת♥?

אז תיכנסו למיטבח ותתחילו להכין:)) וכמובן תשתפו ואותי בתוצאה בעוגות של נעה:)

המתכון הוא של מרתה סטיוארט-עוגיות שוקולד שערוריתיות שאותו מצאתי בבלוג הבא.

חומרים ל35 עוגיות בינוניות :
225 גרם שוקולד מריר
60 גרם חמאה
2 ביצים
3/4 כוס סוכר חום בהיר
1כפית תמצית וניל
2/3 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
2 כוסות שוקולד ציפס מריר או שוקולד מריר חתוך גס.


מחממים תנור ל-180 מעלות.
ממיסים במיקרוגל בעדינות את השוקולד והחמאה- בפולסים קצרים כדי שהשוקולד לא ישרף.
בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה את הביצים,הסוכר והתמצית וניל עד לקבלת תערובת תפוחה.
לאחר שקיבלנו תערובת תפוחה מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים את לקבלת תערובת אחידה.
בקערה ניפרדת מנפים את הקמח,מלח ואבקת האפייה. ומוסיפים אותם לתערות השוקולד.
מערבבים את הקמח עם מרית רק עד שהקמח נספג בעיסה-לא לערבב יותר מידי.
מוסיפים את השוקולד ציפס או את השוקולד החתוך לקוביות ומערבבים מעט.

בעזרת כפית מניחים  תלוליות מהתערובת על גבי מגש תבנית עם נייר אפייה , משאירים מרווחים מכיוון שהעוגיות משתטחות מעט בזמן האפייה.
אופים אותם 9 דקות-עד שהן מבריקות וסדוקות אך רכות במרכז.
וזוללים אחת בשנייה שהתבנית יוצאת מהתנור :) כשהעוגיות עוד חמות!


תהנו ותכינו אותם לאנשים שאתם אוהבים ואוהבים שוקולד כמובן♥

אתם מוזמנים להיכנס לעוגות של נעה ולהמשיך להתעדכן♥♥♥


12 תגובות:

  1. נשמע מטווורף !
    אני הולכת להכין !!

    השבמחק
  2. איזה כיף:)) את מוזמנת לשלוח לי תמונה ל"עוגות של נעה"-בפייסבוק:)

    השבמחק
  3. את ממש הצלה כל פעם שאני לא יודעת מה להכין לאורחים אני באה לאתר שלך!

    השבמחק
  4. איזה כיף לשמוע! תודה רבה! שמחת אותי מאוד♥

    השבמחק
  5. עוגיות טעימות מאד

    השבמחק
  6. ראשית כל זה שפתחת את הדף ב-אני מכורה לשוקולד זה כבר נותן תחושה שאת בטוחה במתכון הזה ועושה חשק להכין... שינית, הכנתי אותם והם יצאו פשוט מטריפים!!! בהחלט מתכון שיחזור על עצמו אצלנו... תודה!!! :)

    השבמחק
  7. שאלה: אם אני רוצה לשנות את העוגיות לעוגיות שוקולד לבן מספיק רק להחליף שוקולד או שצריך לשנות עוד משהו בחומרים?

    השבמחק
    תשובות
    1. 200 שוקולד לבן
      45 חמאה:)
      מחכה לתמונות בעמוד הפייסבוק שלי!"העוגות של נעה"
      שבוע מתוק

      מחק
  8. נראה מצוין. אני הולכת להכין. עכשיו.

    השבמחק