שבוע שעבר פרסמתי בעוגות של נעה לעוגת טורט נוסטלגית בטרוף ועכשיו מתכון נוסטלגי עוד יותר J
עוגיות שושנים, רכות רכות, טעימות בטרוף עם ריח מדהיםםםםם שנותן תחושה של חורף, גשם ואווירה חמימה.
אני מכינה את הבצק עם החלמונים ואת החלבונים שומרת למרנג(המילוי של העוגיה).
המרנג נותן לעוגיות את הרכות והטעם הכול כך מיוחד!
עוגיות שושנים, רכות רכות, טעימות בטרוף עם ריח מדהיםםםםם שנותן תחושה של חורף, גשם ואווירה חמימה.
אני מכינה את הבצק עם החלמונים ואת החלבונים שומרת למרנג(המילוי של העוגיה).
המרנג נותן לעוגיות את הרכות והטעם הכול כך מיוחד!
עוגיות נוסטלגיות, טעימות שאי אפשר
להפסיק לאכול J
אפשר להכין גלילים, להקפיא ולהוציא כל פעם שרוצים- עד שבועיים במקפיא.
צילום: קרן ביטון כהן |
חומרים ל4 גלילים- 50-60 יחידות:
לבצק:
1 גביע שמנת חמוצה -200 מ"ל
200 גרם חמאה- חתוכה לקוביות קטנות
450 גרם קמח
שקית אבקת אפייה- 10 גרם
4 חלמונים
לבצק:
1 גביע שמנת חמוצה -200 מ"ל
200 גרם חמאה- חתוכה לקוביות קטנות
450 גרם קמח
שקית אבקת אפייה- 10 גרם
4 חלמונים
למילוי:
4 חלבונים
1/2 כוס סוכר
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל- 80 גרם
4 חלבונים
1/2 כוס סוכר
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל- 80 גרם
תהליך הכנת הבצק:
*במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה ואת השמנת החמוצה.
*כשהתערובת קרמית מוסיפים את החלמונים אחד אחד.
*כשהתערובת הומוגנית מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומעבדים במהירות בינונית למשך 3/4 דקות עד שנוצר בצק הומוגני .
*מעבירים לניילון נצמח בצורת מלבן- כדי שיהיה נוח לרדד לאחר הקירור. מכניסים למקרר לשעתיים.
*במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה ואת השמנת החמוצה.
*כשהתערובת קרמית מוסיפים את החלמונים אחד אחד.
*כשהתערובת הומוגנית מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומעבדים במהירות בינונית למשך 3/4 דקות עד שנוצר בצק הומוגני .
*מעבירים לניילון נצמח בצורת מלבן- כדי שיהיה נוח לרדד לאחר הקירור. מכניסים למקרר לשעתיים.
תהליך הכנת המילוי:
*בקערת מיקסר עם וו בלון-מטרפה מניחים חלבונים ומתחילים להקציף במהירות הכי גבוהה עד שהתערובת מתחילה להלבין, בשלב הזה מוסיפים את הסוכר והאינסטנט פודינג וניל בהדרגה.
*ממשיכים להקציף 5-6 דקות עד שנוצר מרנג יציב, לבן, מבריק ויפה.
*בקערת מיקסר עם וו בלון-מטרפה מניחים חלבונים ומתחילים להקציף במהירות הכי גבוהה עד שהתערובת מתחילה להלבין, בשלב הזה מוסיפים את הסוכר והאינסטנט פודינג וניל בהדרגה.
*ממשיכים להקציף 5-6 דקות עד שנוצר מרנג יציב, לבן, מבריק ויפה.
שלב ההרכבה:
*מחלקים את הבצק ל4 חתיכות ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 3 מ"מ.
*על כל מלבן מורחים שיכבה דקה של המרנג.
*מרדדים לרולדה הדוקה,עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לחצי שעה למקפיא.
*מחלקים את הבצק ל4 חתיכות ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 3 מ"מ.
*על כל מלבן מורחים שיכבה דקה של המרנג.
*מרדדים לרולדה הדוקה,עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לחצי שעה למקפיא.
שלב האפייה:
*מדליקים תנור ל180 מעלות.
*חותכים עוגיות מכל רולדה בעובי 1-2 ס"מ ומניחים במרווחים במגש עם נייר אפייה.
*אופים במשך15-20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות והמרנג מתחיל לקבל צבע.
*מצננים לחלוטין ומגישים.
*מדליקים תנור ל180 מעלות.
*חותכים עוגיות מכל רולדה בעובי 1-2 ס"מ ומניחים במרווחים במגש עם נייר אפייה.
*אופים במשך15-20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות והמרנג מתחיל לקבל צבע.
*מצננים לחלוטין ומגישים.
שומרים את העוגיות האפויות עד 5 ימים
בקופסא אטומה.
אין צורך להפשיר את העוגיות לפני האפייה, אופים אותם מייד לאחר שחתכנו את הגליל הקפוא.
אין צורך להפשיר את העוגיות לפני האפייה, אופים אותם מייד לאחר שחתכנו את הגליל הקפוא.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה