יום חמישי, אוגוסט 16, 2012

קראנצ'בו

במזג האוויר החם של יולי אוגוסט לא אומרים לא לקרמבו מיני וקפוא עם שכבת קראנץ!
המתכון הבא הוא מתכון שלי!
יצרתי אותו שראיתי שיש תחרות שניקראת "הקינוח הבא של מלונות דן" והחלטתי שאני חייבת להשתתף:)
הקראנצ'בו מורכב מתחתית קראנצ' ,משכבה של מרנג ומציפוי שוקולד ובקיצור קרמבו משודרג וקפוא:)
תענוג! כל מי שאני מכירה התאהב בקינוח הזה!זה קינוח קליל, טעים ומפתיע!:)


קראנצ'בו

הכמות היא לכ-50 יחידות.

חומרים לתחתית:
400 גרם שוקולד מריר
1 שמנת מתוקה
20 גרם חמאה
קורט מלח
1 כוס של אגוזי לוז קלויים(ברס)
חצי כוס קורנפלקס שבור לחתיכות קטנות/
פייטה פייטין(ניתן להשיג בחנויות מתמחות)/ עוד חצי כוס ברס.

מרתיחים שמנת ושופכים אותה על השוקולד, המלח והחמאה.
לאחר שהתערובת חלקה מוסיפים 1 כוס אגוזי לוז קלויים (ברס), חצי כוס הקורנפלקס/פייטה פייטין/ברס.
מערבבים היטב ושופכים בתבנית גדולה עם ניילון נצמד, מכניסים למקפיא למשך לילה שלם.
קורצים עיגולים ומכניסים שוב למקפיא לכ-3 שעות, אך אם התערובת מתחילה שוב להיות רכה מכניסים למקפיא  למספר דקות.

חומרים למרנג:
50 גרם חלבון
100 גרם סוכר


מכינים בן מארי- על אש בינונית:
בקערה שמים את החלבונים והסוכר ומערבבים מעל בן המארי, עד שהסוכר נמס לגמרי והתערובת חמה למגע (בודקים שאין תחושה גרגירית בין האצבעות).
מעבירים את התערובת החמה למיקסר ומקציפים במהירות גבוהה במשך 5 דקות עד שנוצר קצף מבריק, חשוב שהמרקם יהיה מספיק חזק לזילוף אך לא יותר מידי.
מעבירים את הקצף לשק זילוף עם פיה רחבה, מזלפים ומעבירים למקפיא למשך חצי שעה.


ציפוי שוקולד:
300 גרם שוקולד מריר+3 כפות שמן
300 גרם שוקולד לבן +3 כפות שמן

ממיסים את השוקולד, מערבבים היטב וכאשר התערובת חלקה מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
הופכים את הקראנצ'בו וטובלים את המרנג בשוקולד.
אפשר לקשט עם סוכריות זה הופך את הקראנצ'בו לחגיגי ושמח♥



5 תגובות:

  1. מלכה אמיתיתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתת

    השבמחק
  2. נשמע מעולה, האם אגוזי הלוז צריכים להיות שלמים או שבורים ?

    השבמחק
  3. נשמע מעולה, האם אגוזי הלוז צריכים להיות שלמים או שבורים ?

    השבמחק
    תשובות
    1. טחונים גס במעבד מזון, ניתן לקנות בחנויות מתמחות בשם - ברס:)

      מחק