יום שישי, אוגוסט 31, 2012

גביניות!

אחח בצק שמרים@@@@בצק של חום, אהבה ושמחה:)
אני הכי אוהבת להכין בצק שמרים בחורף... עם מזגן על חימום, כוס תה חם ולראות את הבצק עולה עולה ועולה....

אז השבוע העלתי לעמוד הפייסבוק שלי אלבום שניקרא "אתם בוחרים" והבטחתי שהמאפה או הקינוח  שאתם תבחרו יעלה לבלוג! כולל המתכון והתמונה שזכתה היא הגביניות:))

המתכון הוא לפי המתכון של קרין גורן אבל עם שינויים קטנים:)
תהנו!

חומרים:
לבצק:
3 וחצי כוסות קמח
חצי שקית שמרית
חצי כוס סוכר
3/4 כוס חלב
2 חלמונים
קליפה מגורדת מחצי לימון
120 גרם חמאה מומסת פושרת
1 וחצי כפית מלח

חומרים למלית:
500 גרם גבינה לבנה יבשה של "טוב טעם"
חצי כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1 וחצי כפיות של סוכר וניל
2 חלמונים
קליפה מגורדת לימון שלם
2 כפות קורנפלור
20 גרם חמאה מומסת
חצי כוס אוכמניות/צימוקים ואפשר גם בלי:)

לזיגוג:
ביצה טרופה מעט מים


אופן הכנה:
תהליך הכנת הבצק:
בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרית (תהליך זה חשוב מאוד, הוא גורם שהשמרים לא יגעו בשאר החומרים אלא יהיו מעורבבים עם הקמח).
מוסיפים סוכר, חלב,חלמונים, קליפת לימון,חמאה מומסת ומעבדים 3 דקות, כשמתחיל להיווצר בצק שמים את המלח.
מערבבים עוד דקה, עד לקבלת בצק חלק,מבריק ורך מעט.
משמנים את הבצק כדי שלא יתייבש, מכסים ומתפיחים בטמפ' החדר במשך שעה וחצי או עד להכפלת הנפח.

תהליך הכנת המלית גבינה:
טורפים-גבינה,סוכר,סוכר וניל,תמצית וניל,חלמונים,קליפת לימון,וקורנפלור  עד לתערובת חלקה.
מוסיפים את החמאה המומסת ואת האוכמניות/הצימוקים מערבבים ושומרים במקרר עד לשימוש.

תהליך ההרכבה:
מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח, מחלקים אותו ל2 ושמים חלק 1 בצק.
מרדדים את החצי ה1 עד למלבן בעובי 1/2 ס"מ, מיישרים את השוליים וחותכים לריבועים שווים בערך בגודל 10 ס"מ.
שמים במרכז כל ריבוע כף מהמלית וסוגרים כך: מקפלים פנימה אחת מהפינות על הגבינה, שמים מעט מים בקצה שעל הגבינה סוגרים עם הפינה שמולו ואותו הדבר עם 2 הפינות שנשארו.
אמורה להתקבל מעטפה, כמעט סגורה לחלוטין!
מחממים תנור ל180 מעלות.
מניחים את כל הריבועים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכסים אותם להתפחה שנייה.
לאחר חצי שעה מורחים בביצה  ומכניסים לתנור שחומם מראש!
הגביניות צריכות להיות בתנור בין 10-20 דקות, עד שהן זהובות גם בתחתית.
מצננים ומקשטים באבקת סוכר:))

לא לשכוח להכין משהו חם לשתות  והכי חשוב לגנוב גבינית חמה שבידיוק יצאה מהתנור :)))
בתאבון ושבת שלום!
אתם מוזמנים גם להיכנס לעמוד הפייסבוק שלי ולהנות:)

2 תגובות:

  1. נעה הגביניות נראות מעולההההההההההה, כל הכבוד לך על הגשמת החלום שלך, תמשיכי כך ותגיעי בסוף גם לטלויזיה אמן, ואגב במתכון , אף פעם לא שמעתי על קליפה מגוררת מחצי לשון :) נשמע לי טעים .

    השבמחק
  2. חחחחחח היי לינדה:)) קודם כול תודה!והייתי בטלוויזיה בתוכנית של אורן בקר:) נקווה שבקרוב תהיה לי תוכנית משלי :)))

    ותודה על התיקון :) שיניתי♥

    השבמחק