ואייי עוגות שמרים, העוגות שהכי מזכירות את הבית בזמן הטירונות! השבוע
התחיל ואני לקחתי לי עוגת שמרים לטירונות כדי שיהיה לי טעם של ביתJ
אז לאחר שפינקתי את עצמי, החלטתי לפנק גם אתכם הקוראים והעוקבים ב"העוגות של נעה" מתכון כדי שגם אתם תוכלי ליהנות ולהתפנקJ.
אני מבקשת מכם לא לפחד משמרים, פשוט אל תקרבו אותם למלח! תיכנסו למטבח תערבבו קמח ושמרים ותתחילו בעבודה!
ובקשה אחרונה.... תשלחו לי חתיכה אני בטח אסיים אותה בדרך לבסיס;)
אז לאחר שפינקתי את עצמי, החלטתי לפנק גם אתכם הקוראים והעוקבים ב"העוגות של נעה" מתכון כדי שגם אתם תוכלי ליהנות ולהתפנקJ.
אני מבקשת מכם לא לפחד משמרים, פשוט אל תקרבו אותם למלח! תיכנסו למטבח תערבבו קמח ושמרים ותתחילו בעבודה!
ובקשה אחרונה.... תשלחו לי חתיכה אני בטח אסיים אותה בדרך לבסיס;)
צילמה- קארן ביטון כהן |
תבנית עגולה עם חור באמצע- קוטר28
חומרים:
500 גרם קמח
25 גרם שקית שמרים טריים
1/3 כוס שמן(85 גרם)
2\1 כוס סוכר(140 גרם)
2 ביצים-(120 גרם)
3/4 כוס חלב(190גרם)
קורט מלח
1 שקית סוכר וניל
500 גרם קמח
25 גרם שקית שמרים טריים
1/3 כוס שמן(85 גרם)
2\1 כוס סוכר(140 גרם)
2 ביצים-(120 גרם)
3/4 כוס חלב(190גרם)
קורט מלח
1 שקית סוכר וניל
למלית:
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
מי סוכר:
1/4 כוס מים רותחים
3 כפות סוכר
1/4 כוס מים רותחים
3 כפות סוכר
תהליך הכנת הבצק:
1. במיקסר עם וו לישה מערבבים למשך דקה- קמח ושמרים.
2. שלא רואים גרגירים של שמרים מוסיפים שמן,סוכר,ביצים, חלב וסוכר וניל- הכול פרט למלח!.
מתחילים ללוש במהירות נמוכה ולאט לאט מגבירים מהירות.
3. כשיש בצק מוסיפים את המלח, הבצק קצת נוזלי וזה בסדר! זה מה שנותן לעוגה את הרכות שלה. ולשים עוד 3-5 דקות.
4. משמנים את הבצק ועוטפים את הקערה בניילון נצמד.
5. התפחה 1:מניחים בהתפחה בטמפ' החדר ל3 שעות או במקרר למשך הלילה.
1. במיקסר עם וו לישה מערבבים למשך דקה- קמח ושמרים.
2. שלא רואים גרגירים של שמרים מוסיפים שמן,סוכר,ביצים, חלב וסוכר וניל- הכול פרט למלח!.
מתחילים ללוש במהירות נמוכה ולאט לאט מגבירים מהירות.
3. כשיש בצק מוסיפים את המלח, הבצק קצת נוזלי וזה בסדר! זה מה שנותן לעוגה את הרכות שלה. ולשים עוד 3-5 דקות.
4. משמנים את הבצק ועוטפים את הקערה בניילון נצמד.
5. התפחה 1:מניחים בהתפחה בטמפ' החדר ל3 שעות או במקרר למשך הלילה.
תהליך הכנת המלית-את המלית מכינים שעה לפני שמתחילים לרדד את הבצק
1.ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרו או בבן מארי עד לתערובת חלקה.
2. מכסים בניילון נצמד ושמים במקרר למשך חצי שעה- שעה.
1.ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרו או בבן מארי עד לתערובת חלקה.
2. מכסים בניילון נצמד ושמים במקרר למשך חצי שעה- שעה.
תהליך הרכבת העוגה-
1. מחממים תנור ל50 מעלות ולאחר 20 דקות מכבים אותו.
2.משמנים את התבנית ומרפדים בנייר אפייה, גם את האמצע של התבנית- זה חשוב, זה יעזור לכם לשחרר אותה מהתבנית.
3.מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מחלקים את הבצק ל2 חלקים ומוציאים את המלית מהמקרר.
4. מרדדים כל חלק בנפרד לעובי של 1/2 ס"מ. מורחים שיכבה של שוקולד- אם הוא קשה מידי אז שימו במיקרו 15 שניות J.
5. מגלגלים ומניחים בתבנית, אותו הדבר עושים עם החצי השני של הבצק ומניחים אותו מעל. וכך נוצר לנו 2 גלילים אחד על השני.
שלב ההתפחה ה2:
1. אתם זוכרים את התנור שכיבינו לאחר 20 דקות? אז עכשיו הגיעו זמנו! משמנים את העוגה ומכניסים לתנור הכבוי ומשאירים את הפתח של התנור פתוח מעט.- וכך יצרתם תא התפחה ביתי ;)
2.לאחר 40 דקות התפחה, מוציאים את העוגה מתא התפחה הביתי ומדליקים את התנור ל180 מעלות.
3. מורחים בביצה ושהתנור חם מכניסים את העוגה ל25-35 דקות, תציצו התפתחות העוגה זה שלב מדהים לראותJ.
מי סוכר:
1.מערבבים את הסוכר עם המים הרותחים ומצננים.
2. כאשר העוגה יוצאת מהתנור שופכים את המי סוכר על העוגה וזה נותן רכות מטורפת לעוגה.
1. מחממים תנור ל50 מעלות ולאחר 20 דקות מכבים אותו.
2.משמנים את התבנית ומרפדים בנייר אפייה, גם את האמצע של התבנית- זה חשוב, זה יעזור לכם לשחרר אותה מהתבנית.
3.מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מחלקים את הבצק ל2 חלקים ומוציאים את המלית מהמקרר.
4. מרדדים כל חלק בנפרד לעובי של 1/2 ס"מ. מורחים שיכבה של שוקולד- אם הוא קשה מידי אז שימו במיקרו 15 שניות J.
5. מגלגלים ומניחים בתבנית, אותו הדבר עושים עם החצי השני של הבצק ומניחים אותו מעל. וכך נוצר לנו 2 גלילים אחד על השני.
שלב ההתפחה ה2:
1. אתם זוכרים את התנור שכיבינו לאחר 20 דקות? אז עכשיו הגיעו זמנו! משמנים את העוגה ומכניסים לתנור הכבוי ומשאירים את הפתח של התנור פתוח מעט.- וכך יצרתם תא התפחה ביתי ;)
2.לאחר 40 דקות התפחה, מוציאים את העוגה מתא התפחה הביתי ומדליקים את התנור ל180 מעלות.
3. מורחים בביצה ושהתנור חם מכניסים את העוגה ל25-35 דקות, תציצו התפתחות העוגה זה שלב מדהים לראותJ.
מי סוכר:
1.מערבבים את הסוכר עם המים הרותחים ומצננים.
2. כאשר העוגה יוצאת מהתנור שופכים את המי סוכר על העוגה וזה נותן רכות מטורפת לעוגה.
ועכשיו כל מה שנשאר זה להכין כוס תה ולחתוך פרוסה של העוגה המדהימה הזאת.
תהנו!
צילמה-קארן ביטון כהן |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה