הריחחח הטעםםם הביס המושלם!
אני מתה על העוגה הזאת! ולכן החלטתי לפנק אתכם הקוראים והעוקבים ב"עוגות של נעה" במתכון לעוגה מדהימה שמזכירה לי את הבית בזמן הטירונות.
עוגה עם רכות וטעם מדהים של קינמון שמטריפה עם הריח שלי את כל השכנים.
כל מי שמפחד משמרים כמו במתכון הקודם! אני מבקשת להפסיק את הפחד, להיכנס למטבח ולהנות אז קדימה!
אני מתה על העוגה הזאת! ולכן החלטתי לפנק אתכם הקוראים והעוקבים ב"עוגות של נעה" במתכון לעוגה מדהימה שמזכירה לי את הבית בזמן הטירונות.
עוגה עם רכות וטעם מדהים של קינמון שמטריפה עם הריח שלי את כל השכנים.
כל מי שמפחד משמרים כמו במתכון הקודם! אני מבקשת להפסיק את הפחד, להיכנס למטבח ולהנות אז קדימה!
צילמה- קארן ביטון כהן |
עוגת שבלולי קינמון של סבתא: תבנית עגולה בקוטר 26
חומרים לבצק:
500 גרם קמח
25 גרם שמרים טריים בשקית
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס מים קרים
2 ביצים+חלמון
1 שקית סוכר וניל
קורט מלח
חומרים למלית:
50 גרם חמאה
50 גרם סוכר
100 גרם דמררה
2 כפיות קינמון
חומרים לבצק:
500 גרם קמח
25 גרם שמרים טריים בשקית
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס מים קרים
2 ביצים+חלמון
1 שקית סוכר וניל
קורט מלח
חומרים למלית:
50 גרם חמאה
50 גרם סוכר
100 גרם דמררה
2 כפיות קינמון
מי סוכר:
1/4 כוס מים רותחים
3 כפות סוכר
1/4 כוס מים רותחים
3 כפות סוכר
אופן הכנת הבצק:
- במיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרים למשך דקה.
- כשלא רואים גרגירים של שמרים מוסיפים את המים, הסוכר, הביצים, החלמון וסוכר הוניל - הכול פרט למלח.
- מתחילים ללוש במהירות נמוכה ולאט לאט מגבירים מהירות.
- כשהתערובת הופכת לבצק מוסיפים את המלח ולשים עוד כ- 3-5 דקות.
- משמנים את הבצק ועוטפים את הקערה בניילון נצמד.
- התפחה מספר 1: מתפיחים את הבצק בטמפרטורת החדר ל-3 שעות או במקרר למשך הלילה.
אופן הכנת המלית (מכינים שמתחילים לרדד את הבצק):
- ממיסים את החמאה במיקרו או בבן מארי עד להמסה מלאה.
- מערבבים את הסוכר והקינמון בקערה נפרדת.
אופן הרכבת העוגה:
- מחממים תנור ל-50 מעלות ולאחר 20 דקות מכבים אותו.
- משמנים את התבנית ומרפדים בנייר אפייה. הנייר חשוב כי הוא יעזור לשחרר את העוגה מהתבנית.
- מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים אותו ל-2.
- מרדדים כל חלק בנפרד לעובי של 1/2 ס"מ.
- מורחים שכבה של חמאה על הבצק ומפזרים חצי מכמות תערובת הסוכר והקינמון.
- מגלגלים את הבצק בצורת רולדה, חותכים עיגולים בעובי 3 ס"מ ומניחים בתבנית במרווחים. משטחים מעט עם היד.
- חוזרים על הפעולה עם החצי השני של הבצק.
התפחה מספר 2:
- זוכרים את התנור שהדלקנו וכיבינו? הוא ישמש לנו עכשיו כ"תא התפחה".
- משמנים את העוגה בעזרת ספריי חמאה או ספריי שמן קנולה ומכניסים לתנור הכבוי.
- משאירים את התנור מעט פתוח ומשאירים את העוגה שם למשך 40- 50 דקות.
- לאחר 40 דקות התפחה, מוציאים את העוגה מתא התפחה הביתי ומדליקים את התנור ל-180 מעלות.
- מורחים את החלק העליון של העוגהבביצה טרופה.
- כשהתנור חם מכניסים את העוגת למשך 35-30 דקות.
- המלצה:תציצו מידי פעם לראות את התפתחות העוגה זה שלב מדהים!
- העוגה מוכנה כשהיא שחומה ותפוחה.
- שימו לב: לעיתים האפייה תיקח יותר מ-35 דקות.
אופן הכנת מי הסוכר:
- מערבבים את הסוכר עם המים הרותחים ומצננים.
- כאשר העוגה יוצאת מהתנור שופכים את המי סוכר על העוגה (פעולה שמעניקה רכות לעוגה).
כוס תה ופרוסה ואתם מסודרים J
תהנו!
תהנו!
הי... מתה על המתכונים שלך, אך נראה לי שהפעם יש טעות. 25 גרם שמרים זה טרי ולא יבש, אלו השקיות של שמרית במקרר, נכון?
השבמחקהייייי את צודקת שיניתי ! אלו השקיות של השמרים הטריים במקרר.
השבמחקתודה שהפנת את צומת ליבי וסליחה שאני עונה רק עכשיו.... היום סיימתי טירונות:)
ערב נפלא