זוכרים את פסטיבל השוקולד? מי שעוקב אחרי בעוגות של נעה בטח ראה שעשיתי שם סדנא מתוקה וצבעונית ליום אהבה ולשבוע השוקולד. את העוגיות הבאות למדתי להכין בבלגיה, בסטאז מדהים שעשיתי במסעדת כוכבי מישלן.
במסעדה הכנו את העוגיות ללא קקאו, הם היו בצורת עיגול וממולאות בקרם קפה מרנגי טעים ומיוחד.
אני הכנתי אותם עם קקאו, בצורת לב לכבוד יום האהבה- מותר להיות קצת קיטשים, לא? ולקישוט: שוקולד וסוכריות צבעוניות בצבעי אהבה כי אם אנחנו קיטשים אז כבר עד הסוף.
המתכון קל בטרוף וטעים בצורה שאי אפשר להסביר! אולי בגלל החמאה אבל אני יכולה להבטיח לכם שלא תוכלו להפסיק לאכול אותם! ואת השאריות שלהם. עם השאריות אפשר להכין הרבה דברים כמו: עוגת מוס שהפירורים זה השאריות שטחונים גס, כדורי שוקולד ועוד כל כך הרבה דברים פשוט תתייחסו אליהם כפרורי עוגיות.
תעטפו יפה ותביאו לאנשים שאתם אוהבים ורוצים לפנק! הכמות תלויה בצורה שאתם חותכים ובגודל שלה. לב גדול יוצא 10 חתיכות.
במסעדה הכנו את העוגיות ללא קקאו, הם היו בצורת עיגול וממולאות בקרם קפה מרנגי טעים ומיוחד.
אני הכנתי אותם עם קקאו, בצורת לב לכבוד יום האהבה- מותר להיות קצת קיטשים, לא? ולקישוט: שוקולד וסוכריות צבעוניות בצבעי אהבה כי אם אנחנו קיטשים אז כבר עד הסוף.
המתכון קל בטרוף וטעים בצורה שאי אפשר להסביר! אולי בגלל החמאה אבל אני יכולה להבטיח לכם שלא תוכלו להפסיק לאכול אותם! ואת השאריות שלהם. עם השאריות אפשר להכין הרבה דברים כמו: עוגת מוס שהפירורים זה השאריות שטחונים גס, כדורי שוקולד ועוד כל כך הרבה דברים פשוט תתייחסו אליהם כפרורי עוגיות.
תעטפו יפה ותביאו לאנשים שאתם אוהבים ורוצים לפנק! הכמות תלויה בצורה שאתם חותכים ובגודל שלה. לב גדול יוצא 10 חתיכות.
צילמה- קרן ביטון כהן |
מצרכים:
250 גרם קמח 250 גרם סוכר 2 כפות קקאו- אם אתם רוצים בצבע לבן אז מוותרים על הקקאו 250 גרם חמאה קרה מאוד, חתוכה לקוביות קטנות 200 גרם שוקולד, איזה שבא לכם סוכריות צבעוניות |
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים במהירות נמוכה את הקמח, הסוכר והקקאו.
- כשתערובת האבקות אחידה מוסיפים את החמאה בהדרגה.
- שלב עצירת המיקסר! שלב חשוב, אנו רוצים שהעוגיות יהיו פריכות ורכות, מאוד דומות למרקם של שטרוייזל. לכן נעצור את המיקסר כשהתערובת פירורית.
- משטחים את התערובת על תבנית גדולה של תנור, אל דאגה התערובת לא תדבק לתבנית של התנור בגלל כמות החמאה. משטחים את התערובת עד שהיא חלקה ומגיעה לכל התבנית.
- מכניסים לתנור, לאחר 5 דקות מוציאים את המגש, מסובבים אותו, מכניסים שוב ואופים במשך 5 דקות נוספות. הסבר קצר: אנחנו רוצים אפייה אחידה, ובתנורים יש תמיד צד אחד שמקבל יותר חום. לכן, כמו שפיזרנו את התערובת על המגש בצורה אחידה, כך אנחנו רוצים את האפייה שלנו.
- שלב קריצת העוגיות הוא קריטי כיוון שיש חשיבות לחום התערובת שזה עתה יוצאת מהתנור. מה שאומר: תמתינו עם קורצן (באיזו צורה שאתם רוצים, לא חייבים לב) בסמוך לתנור.
- איך שהעוגיות יוצאות מהתנור תתחילו לקרוץ, ותשתדלו שהחיתוך יהיה צפוף כדי לא לאבד חומר. במידה ונשארות הרבה שאריות - אין דאגה, גם איתן יש מה לעשות.
- קורצים ומצננים בערך 10 דקות.
- התבנית התקררה לחלוטין? לוקחים סכין/פלטה ומשחררים חתיכה מהשאריות וזה יעזור לכם להפריד את העוגיות.
- בזמן שהעוגיות ממשיכות להתקרר מכינים 2 קעריות: אחת עם שוקולד מומס (איזה שוקולד שבא לך, מומס בשיטת בן-מארי או בפולסים קצרים במיקרוגל), וקערה שניה עם סוכריות צבעוניות.
- טובלים חצי עוגייה בשוקולד ובסוכריות ומניחים על תבנית עם נייר אפייה, לאחר שטבלנו את כל העוגיות מכניסים אותם למקרר למשך 5-8 דקות.
- עכשיו כל מה שנשאר זה להביא את זה לאנשים שאתם אוהבים! אני ממליצה גם לארוז יפה.
תצלמו ותעלו לעמוד שלי:)אתם מוזמנים להגיב! ולהיכנס לעמוד שלי בפייסבוק ולעשות לייק ולהישאר מעודכנים:)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה