יום שבת, מאי 31, 2014

קדאיף אישי עם מסקרפונה ודובדבנים

אחרי שקניתי מצלמה חדשה כדי לגרום לכל הקוראים של "העוגות של נעה" להזיל עוד קצת ריר הייתי חייבת להכין קינוח קל ומושלם שמתאים לשבועות.
אז לכל מי שאין זמן להכין עוגת גבינה, או מפחד מעוגות גבינה אפויות הקינוח הזה בשבילכם: שיערות קדאיף, קרם מסקרפונה ומה חסר? כמו שאומרים "הדובדבן שבקצפת"
 
 



30 יחידות:


חומרים:
לבסיס קדאיף:
250 גרם שיערות קדאיף
100 גרם חמאה מומסת.
לקרם:
250 גרם גבינת מסקרפונה
2 מיכלי שמנת מתוקה
5 כפות סוכר
חצי מקל וניל/ חצי כפית תמצית וניל

לקישוט:
דובדבנים!

תהליך הכנת הבסיס קדאיף:
*מחממים תנור ל180 מעלות.
*ממיסים את החמאה במקרו עד המסה מלאה.
*
מערבבים את שיערות הקדאיף עם החמאה המומסת בקערה. מפרידים את האטריות באצבעות, כדי שיכוסו בחמאה מכל הצדדים ושלא יהיו גושים.

*מסדרים על מגש אפייה עיגולים בקוטר 5/6 ס"מ- בעזרת רינג של עוגיות.
*אופים למשך 7-12 דקות, עד שהתקבל  צבע זהוב.
*מצננים למשך חצי שעה.

תהליך הכנת הקרם:
* מקציפים את כל החומרים עם וו בלון/הקצפה עד למרקם יציב אך לא קשה מידי.
*מעבירים לשק זילוף עם צנטר 8/9 חלק .


תהליך הרכבת הקינוח!
*מזלפים עיגולים קטנים - כמו נשיקות על הבסיס.
*כל מה שנשאר זה להניח את הדובדבן על הקצפת ! ולהגיש.

 

ועכשיו קצת הערות :)
* בשיערות קדאיף לא הוספתי סוכר כי אין צורך, הקרם מספיק מתוק.
*את שיערות הקדאיף ניתן לשמור במקפיא. לפני השימוש מפשירים לטמפ' החדר(שעתיים במקרר או שעה בחוץ).
*ניתן לעצב את השיערות קדאיף בכל צורה שתרצו, הן גמישות ונוחות לשימוש.
*חשוב לכסות אותם בזמן שלא עובדים איתם כדי שלא ייתייבשו.
*כשמוסיפים עליהם  את הקרם הן צריכות קירור.


 
חג שבועות שמח!
 
 
אתם מוזמנים להצטרף לעמוד שלי ול-4600 האנשים שכבר נהנים  ממתכונים ועדכונים בזמן אמת!
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה