יום שבת, יוני 07, 2014

הגביניות הממכרות שלי !

 
הריח, הטעם, המרקם! אני נעה, מהעוגות של נעה, ואני מכורה לגביניות! בעצם נראה לי אני מכורה לכל דבר שקשור לקונדיטוריה. התוספת של התפוז והלימון לבצק ולמלית מוסיפים טעם נהדר שאי אפשר לשכוח, זאת בנוסף לבצק שמאוד קל להכנה וכל-כך רך וטעים. די עם התירוצים על כל עוגות הגבינה שאכלתם בשבועות - שבוע חדש דורש להכניס לפה מאפה מתוק, רך וגבינתי כמו גביניות.
 
 

 


בין 20-30 יחידות
מצרכים לבצק:

3 ו-1/2 כוסות קמח

1/2 שקית (25 גרם) שמרים

1/2 כוס סוכר

1 כוס חלב

1 ביצה + 1 חלמון

קליפה מגורדת מ-1/2 לימון

 קליפה מגורדת מ-1/2 תפוז

100 גרם חמאה מומסת פושרת

1 כפית מלח

 
למלית:
500 גרם גבינה לבנה יבשה של "טוב טעם"


4 כפות סוכר

1 ו-1/2 כפיות תמצית וניל

1 ביצה

קליפה מגורדת מ-1/2 לימון

קליפה מגורדת מ-1/2 תפוז

2 כפות קורנפלור

1/2 כוס אוכמניות/צימוקים (אופציונלי)

  
לזיגוג:
ביצה טרופה מעט מים


סוכר גבישי - לא חובה

 
אופן הכנת הבצק:
  • בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח והשמרים (תהליך זה חשוב מאוד, הוא גורם שהשמרים לא יגעו בשאר החומרים אלא יהיו מעורבבים עם הקמח).
  • מוסיפים את הסוכר, החלב, הביצה, החלמון, קליפת הלימון, קליפת התפוז והחמאה המומסת.
  • מעבדים 3 דקות.
  • כשמתחיל להיווצר בצק מוסיפים את המלח.
  • מערבבים עוד דקה, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ורך מעט.
  • משמנים את הבצק כדי שלא יתייבש, מעבירים לקערה, מכסים במגבת ומתפיחים (בטמפרטורת החדר) במשך שעה וחצי או עד להכפלת הנפח.
הכנת המלית גבינה:
  • טורפים יחד את הגבינה, הסוכר, תמצית הוניל, הביצה, קליפת הלימון, קליפת התפוז והקורנפלור עד לקבלת לתערובת חלקה.
  • אם רוצים: מוסיפים את האוכמניות/הצימוקים. מערבבים ושומרים במקרר עד לשימוש.
הרכבת הגביניות:
  • מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח, מחלקים אותו ל-2 ושמים חלק אחד בצד.
  • מרדדים את החצי הראשון למלבן בעובי 1/2 ס"מ, מיישרים את השוליים וחותכים לריבועים שווים בערך בגודל 10 ס"מ.
  • שמים במרכז כל ריבוע כף מהמלית וסוגרים כך: מקפלים פנימה אחת מהפינות על הגבינה, שמים מעט מים בקצה שעל הגבינה סוגרים עם הפינה שמולו ואותו הדבר עם 2 הפינות שנשארו: אמורה להתקבל מעטפה, כמעט סגורה לחלוטין.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מניחים את כל הריבועים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכסים אותם להתפחה שנייה.
  • לאחר חצי שעה מורחים את הגביניות שהתקבלו בביצה מהולה במעט מים (ניתן להוסיף בשלב זה סוכר גבישי אך לא חובה).
  • מכניסים לתנור ואופים בין 10-20 דקות, עד שהן זהובות.
  • מצננים ומקשטים באבקת סוכר.
 עוד קצת תמונות :)
 
 
 

 

שבוע רגוע ומושלם לכם♥


אתם מוזמנים להצטרף לעמוד שלי ול-4731 אנשים שכבר נהנים  ממתכונים ועדכונים בזמן אמת!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה