יום שבת, מרץ 14, 2015

עוגת תותים וקינמון


עונת התותים עוד מעט מסתיימת,
וזה הזמן המושלם להשתמש בתותים בשביל עוגה בחושה עם מעט קינמון ותותים רכים רכים שנותנים לעוגה ריח של ריבת מטורפת.

השילוב של קינמון ותותים אולי נשמע לכם מעט מוזר אבל כשתטעמו תבינו כמה שזה טעים.
אז המכורה לתותים מ "העוגות של נעה" מצרפת לכם את המתכון המשגע הזה! תהנו♥



חומרים לתבנית בקוטר 26- או תבנית קוגלוף
5 ביצים
1/2 1 כוסות סוכר
קורט קינמון
1 מיכל שמנת מתוקה
350 גרם קמח תופח
10 תותים גדולים

תהליך הכנת העוגה.
1. מחממים תנור ל180 מעלות .
2. במיקסר עם וו בלון מקציפים את החלמונים עם הסוכר- 3/4 כוס סוכר.
3. כשיש קצף תפוח  וצהבהב מוסיפים את השמנת המתוקה וממשיכים להקציף עד מרקם כמו של קצפת- רך אבל יציב.
4.את תערובת החלמונים המוקצפת מעבירים לקערה גדולה.
5. בקערת מיקסר נקייה מקציפים את החלבונים עם וו בלון, את שארית  הסוכר מוסיפים בהדרגה עד קצף יציב וחזק אך לא יותר מידי.
6.מקפלים את החלבונים לתערובת החלמונים והשמנת, בעדינות! כדי להוציא יותר מידי אוויר.
7. מוסיפים את הקמח והקינמון, וממשיכים לקפל בעדינות.
8. מוסיפים את התותים החתוכים, מערבבים ומעבירים לתבנית משומנת היטב.
9. מכניסים לתנור שחומם מראש, אופים במשך 45 דקות- עד שהקיסם יוצא נקי.
10. מצננים את העוגה היטב לפני הוצאת מהתבנית.

תמונות נוספות... כי כרגיל לא יכולתי להתאפק♥

מחכה לכם בעמוד שלי! " העוגות של נעה" ♥ ♥  ♥






 

3 תגובות:

  1. נראה טעים :)
    יופי של ניצול לסוף עונת התותים

    השבמחק
    תשובות
    1. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

      מחק
    2. תודה רבה אהובה, איזה כיף לראות תגובה שלך♥ ♥ ♥

      מחק