יום שני, מאי 11, 2015

סופלה אמיתי


 
הגשם קפץ לביקור, פתאום באמצע חודש מאי... אין כמו להתפנק בסופלה אמיתי בתקופה הזאת.... בעצם סופלה אפשר לאכול תמיד.
זהו מתכון שאני אוהבת במיוחד, קינוח שמשמח אותי, שמעודד אותי ומזכיר לי כמה התחום הזה הוא מדהים.
קינוח קל אבל שמכינים אותו על המקום.


חומרים ל6 יחידות סופלה:
100 גרם שוקולד מריר
30גרם חלמון
150  גרם חלב
10 גרם קורונפלור
100 גרם חלבון
50 גרם סוכר
 
לשימון התבניות:
מעט חמאה
מעט סוכר
 
תהליך הכנת הסופלה:
*מברישים את הכלים האישיים של הסופלה בחמאה בטמפרטורת החדר, בעיקר בדפנות ובתנועות מתחתית הכלי כלפי מעלה.
*שופכים מעט סוכר לכול כלי ומסובבים אותו כדי שהסוכר יידבק לחמאה. נפטרים משארית הסוכר.
*ממיסים את השוקולד בבן מארי/במיקרו בפולסים קצרים.
 
*מכינים קרם פטיסייר: בסיר מרתיחים את החלב.
*בינתיים טורפים את החלמונים והקורנפלור.
*לאחר רתיחה מוסיפים אליו את תערובת הקורנפלור והחלמונים וטורפים במהירות עד לביעבוע.
*שופכים את קרם הפטיסייר על השוקולד המומס ומערבבים היטב עד תערובת חלקה.
*מצננים את הפטיסייר במשך חצי שעה במקרר בקערה עם ניילון נצמד על פניו.
*מחממים תנור ל190 מעלות.
*מקציפים את החלבונים והסוכר – הוספת הסוכר נעשת בהדרגה, עד למרנג רך, יציב ונוח לקיפול.
*מקפלים את המרנג לתוך הפטיסייר ב3 פעמים.
*1/3 בטריפה
*1/3 בקיפול
*1/3 נוסף ואחרון עד לקיפול הומוגני אבל בעדינות.
*מעבירים את התערובת לשק זילוף, חותכים חור גדול ומזלפים עד הסוף.
*מיישרים עם פלטה ומורידים שאריות בעזרת האצבע בתנועה סיבובית על הקצוות.
*מכניסים לתנור שחומם מראש ל190 מעלות למשך 10-12 דקות.
*את הסופלה אוכלים באותו הרגע שהוא יוצא, 2 דקות לאחר מיכן הוא נופל!
 
 
 
 

 
 

 

תצלמו ותעלו לעמוד שלי:)אתם מוזמנים להגיב! ולהיכנס לעמוד שלי בפייסבוק ולעשות לייק:) העמוד מתקרב ל10,000 לייקים בזכותכם♥
נעה

 

 

 


2 תגובות:

  1. במצרכים כתבת פעמיים חלבון..... יש מצב לתיקון?

    השבמחק