אם אתם קוראים את הבלוג שלי אני בטח יודעים שאני נעה מהעוגות של נעה ואני מכורה לשוקולד.:)))
ההתמכרות השנייה שאשתף אתכם בה היא תותים - השילוב המושלם עם פונדו, או אפילו סתם שוקולד.
ועכשיו שעונת התותים כבר פה התגעגעתי לעוגת ריבת תותים של סבתא שלי.
איך התגעגעתי לריח.
את הריח הזה אני זוכרת מילדותי וכך גם אמי, שוב אני פותחת בפניכם מתכון מהקלסר של סבתא שלי והפעם: מתכון לעוגה ריבה מדהימה עם ריח עוד מדהים עוד יותר. שכבה של בצק ועליה כל ריבה שבא לכם ולסיים, כמובן, עם פירורי בצק! יש יותר טוב מזה? אין, אני אומרת לכם - אין.
המתכון קל מאוד להכנה: מכינים בצק שהוא גם התחתית וגם הפירורים למעלה, הריבה יכולה להיות קנויה ויכולה להיות כזו שאתם מכינים. בקיצור, עוגה טעימה וקלה להכנה פשוט מושלמת.
המתכון קל מאוד להכנה: מכינים בצק שהוא גם התחתית וגם הפירורים למעלה, הריבה יכולה להיות קנויה ויכולה להיות כזו שאתם מכינים. בקיצור, עוגה טעימה וקלה להכנה פשוט מושלמת.
צילום- חברתי המוכשרת מאי לוי |
מצרכים:
200 גרם חמאה
1 כוס סוכר
350 גרם קמח תופח
1/2 כפית של תמצית וניל או חצי מקל וניל
2 ביצים
ריבה תות, משמש, תפוחים או כל ריבה שבא לכם
|
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- לשים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הקמח, הסוכר והוניל עד למרקם פרורים.
- מוצאים כוס מהתערובת של הפירורים.
- מוסיפים למיקסר 2 ביצים, אחת אחת, במהירות בינונית.
- מוציאים את הבצק שבתוך המיקסר ומשטחים אותו בתוך תבנית משומנת היטב עד לשיכבה אחידה כמה שיותר.
- שופכים את הריבה, בערך 140 גרם, או כמה שמתחשק לכם שתהיה מתוקה וריבתית
- מוסיפים את הפירורים ואופים 30 דקות בתנור.
- הייתם מאמינים שסיימנו? ועכשיו הרגע הקשה! לחכות שהיא תצטנן....
- בינתיים תכינו לכם איזה כוס תה חם.
צילום- חברתי המוכשרת מאי לוי |
צילום- חברתי המוכשרת מאי לוי |
היי...ערב טוב . יש לי טוסטר אובן בינוני..האם אפשר לאפות בו?? אם כן, אשמח לדעת איך ובאיזה חום. ועוד שאלה- האם ניתן להמיר את החמאה בשמן? אם אפשר להמיר אז כמה שמן...כי אני מעוניינת גם להכין עם הפירורים. אשמח לתגובתך המהירה מאחר ואני רוצה לאפות.....תודה מראש
השבמחקהייי, בעניין החמאה והשומן... כוס שמן במקום 200 חמאה:)
מחקלא ניסיתי לאפות בטוסטר אובן לכן לא יכולה להגיד לך במדוייק.
אבל תנסי :) כמו כל עוגה שאת מכינה בטוסטר אובן.
נעה♥
היי...ותודה רבה על תגובתך...יש לי עוד שאלה אחת...האם ניתן לאפות את העוגה עם רסק תפוחים? ? ואם כן...איזה רסק מומלץ. תודה רבה!
השבמחקהיי....עדיין ממתינה לתגובתך....תודה
השבמחקהי שוב....אשמח לתגובתך בנוגע לרסק התפוחים.....רוצה לאפות ואשמח למענה תודה מראש
השבמחקהיי , לא ניסיתי אבל לדעתי אפשר, אין רסק מומלץ ....:))) מחכה לתמונה!
מחקאפשר לציין את גודל התבנית בבקשה?
השבמחקלא עונים על שאלות כאן.... פחחחח
מחק10 שנים אני מחכה לתשובה. יש לי זמן, לא בוער. רק הביצים כבר יש להן ריח, לא נורא, נעשה חדש
מחקיש לה כבר אתר חדש אולי בגלל זה...זה הזמן להתעדכן
מחק