יום ראשון, נובמבר 03, 2013

עוגת תפוחים וקצף ביצים

עוגת התפוחים הבאה היא עוגת תפוחים חורפית במיוחד, כייפית וטעימה בטרוף! מדובר על מתכון שמבוסס על מתכון של סבתא שלי - עוגה המורכבת מתחתית פריכה ורכה, עליה תפוחים מקורמלים ולסיום קצף אפוי. למרות שזו עוגה חורפית כיף לחמם אותה מעט לפני האכילה ולאכול עם כדור גלידת וניל.


תבנית: מלבנית 40*40 או עגולה 30 ס"מ
מצרכים לתחתית:

4 חלמונים

350 גרם קמח תופח

4\3 כוס סוכר

1/2 כפית וניל או 1/2 מקל וניל

200 גרם חמאה


לתפוחים:

7 תפוחים ירוקים

1/2 כוס סוכר

1/4 או 1/2 כפית קינמון - לפי הטעם

1/2 כפית מיץ לימון


לקצף החלבונים:

4 חלבונים

1/2 כוס סוכר


אופן הכנת התפוחים:
  • מקלפים את התפוחים, מוצאים את הליבה וחותכים לריבועים בינוניים.
  • שמים את התפוחים בקערה, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים היטב.
  • מעבירים את התפוחים לסיר, מוסיפים את הקינמון והסוכר.
  • מערבבים על אש בינונית עד שהתפוחים הצטמקו, התרככו והתקרמלו מעט עם ריח של קינמון.
  • מצננים ולפני השימוש מסננים.


הכנת התחתית:
  • מחממים תנור ל180 מעלות.
  • במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח, הסוכר, הוניל והחמאה עד למרקם פירורי.
  • כאשר מתחילים להיווצר הפירורים מוסיפים את החלמונים אחד אחרי השני.
  • הפירורים ישתנו לבצק דחוס.
  • מעבירים את התערובת לתבנית משומנת קלות, משטחים ואופים במשך 10-15 דקות.
  • כשהתחתית מוכנה שמים עליה את התפוחים המסוננים ו-2 כפות מהרוטב שנשאר מהתפוחים.
  • מכניסים לתנור לתנור ל20 דקות.

הכנת קצף הביצים:
  • שמים את החלבונים בקערת המיקסר עם וו הקצפה/בלון.
  • מקציפים על המהירות הכי גבוהה, וכשמתחיל להיווצר קצף לבן מוסיפים את הסוכר בהדרגה.
  • כשמתקבל קצף חזק והעוגה בתנור מוכנה שופכים/מזלפים את המרנג על התפוחים, מיישרים מעט ואופים 25 דקות, עד שהקצף מתחיל להזהיב.
  • מצננים היטב ואוכלים עם כוס תה.
  • שומרים במקרר.


צילמה- נועה רוזין מנענע 10




תצלמו ותעלו לעמוד שלי:)
אתם מוזמנים להגיב! ולהיכנס לעמוד שלי בפייסבוק ולעשות לייק:)

♥ נעה

2 תגובות:

  1. זו העוגה שתמיד היתי אופה. היא נהדרת

    השבמחק
  2. האם שמים את התפוחים על הבצק החם?

    השבמחק