עוגת התפוחים הבאה היא עוגת תפוחים חורפית במיוחד, כייפית וטעימה בטרוף! מדובר על מתכון שמבוסס על מתכון של סבתא שלי - עוגה המורכבת מתחתית פריכה ורכה, עליה תפוחים מקורמלים ולסיום קצף אפוי. למרות שזו עוגה חורפית כיף לחמם אותה מעט לפני האכילה ולאכול עם כדור גלידת וניל.
תבנית: מלבנית 40*40 או עגולה 30 ס"מ
מצרכים לתחתית:
4 חלמונים
350 גרם קמח תופח
4\3 כוס סוכר
1/2 כפית וניל או 1/2 מקל וניל
200 גרם חמאה
לתפוחים:
7 תפוחים ירוקים
1/2 כוס סוכר
1/4 או 1/2 כפית קינמון - לפי הטעם
1/2 כפית מיץ לימון
לקצף החלבונים:
4 חלבונים
1/2 כוס סוכר
|
אופן הכנת התפוחים:
- מקלפים את התפוחים, מוצאים את הליבה וחותכים לריבועים בינוניים.
- שמים את התפוחים בקערה, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים היטב.
- מעבירים את התפוחים לסיר, מוסיפים את הקינמון והסוכר.
- מערבבים על אש בינונית עד שהתפוחים הצטמקו, התרככו והתקרמלו מעט עם ריח של קינמון.
- מצננים ולפני השימוש מסננים.
הכנת התחתית:
- מחממים תנור ל180 מעלות.
- במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח, הסוכר, הוניל והחמאה עד למרקם פירורי.
- כאשר מתחילים להיווצר הפירורים מוסיפים את החלמונים אחד אחרי השני.
- הפירורים ישתנו לבצק דחוס.
- מעבירים את התערובת לתבנית משומנת קלות, משטחים ואופים במשך 10-15 דקות.
- כשהתחתית מוכנה שמים עליה את התפוחים המסוננים ו-2 כפות מהרוטב שנשאר מהתפוחים.
- מכניסים לתנור לתנור ל20 דקות.
הכנת קצף הביצים:
- שמים את החלבונים בקערת המיקסר עם וו הקצפה/בלון.
- מקציפים על המהירות הכי גבוהה, וכשמתחיל להיווצר קצף לבן מוסיפים את הסוכר בהדרגה.
- כשמתקבל קצף חזק והעוגה בתנור מוכנה שופכים/מזלפים את המרנג על התפוחים, מיישרים מעט ואופים 25 דקות, עד שהקצף מתחיל להזהיב.
- מצננים היטב ואוכלים עם כוס תה.
- שומרים במקרר.
צילמה- נועה רוזין מנענע 10 |
זו העוגה שתמיד היתי אופה. היא נהדרת
השבמחקהאם שמים את התפוחים על הבצק החם?
השבמחק