יום שבת, נובמבר 30, 2013

החלה המושלמת!

אחחח חלות של שבת! התענוג שלהכין אותן שווה הכול! לפני מספר חודשים פרסמתי ב"עוגות של נעה" תמונות של החלות שעשיתי והמון אנשים ביקשו את המתכון.
אז עכשיו אחרי שהכנתי את המתכון שוב בשוב כדי להיות בטוחה שזה המתכון המושלם! אתם מקבלים אותו וכל מה שנישאר לכם זה להיכנס למטבח!
לפני המתכון קצת הסבר על הדרך שבה אני עובדת עם שמרים...
יום לפני אני מכינה את הבצק ומשאירה אותו ללילה מנוחה במקרר, אחרי ששנינו ישנו ונחנו אני מתחילה לעבוד איתו, לשקול, לחלק, ולהתחיל לעצב.
לאחר העיצוב אני מחממת תנור ל 40 מעלות ומכבה אותו לפני הכנסת החלות- שלב זה נקרא אצלי יצירת תא התפחה ביתי
.- חשוב! לשים לב ולסגור את התנור, אנחנו לא רוצים להתחיל אפייה, אלא רק להתפיח.
ועכשיו שלב אחרון! מוצאים מהתא התפחה, בינתיים מחממים תנור ל180 מעלות, מורחים את החלות בביצה, מפזרים שומשום וכשהתנור חם מכניסים את החלות למשך 25-30 דקות.
חשוב לשים טיימר וכמובן לבדוק אותן ולהציץ מבעד לתנור זה פשוט קסם שלב האפייה והעלייה של החלה, מרגשששששש... .
דבר אחרון שחשוב לשים  אליו!!! אסור! שהמלח יבוא במגע עם השמרים! המלח נכנס אחרון לאחר שנוצר הבצק.
מוכנים???? בואו נתחיל!

חומרים: ל 3  חלות
1 ק"ג קמח
1 חבילת שמרים טריים בשקית 
150 גרם סוכר
100 גרם ביצים- ביצה וחצי
50 גרם חמאה
380 גרם מים
15 גרם מלח

ביצה 1 כדי למרוח את החלה לפני האפייה


תהליך הכנת הבצק:
1.בקערת מיקסר עם וו לישה שמים- קמח ושמרים, מערבבים למשך דקה עד שלא רואים את השמרים והם התערבבו לחלוטין עם הקמח.
2.מוסיפים את הסוכר והביצים ולשים למשך 5 דקות נוספות במהירות איטית כדי שהקמח לא ייצא החוצה מקערת המיקסר.
3. מוסיפים את המים לאט לאט.
4.לאחר שהמים נספגו ונוצר לנו בצק מוסיפים את החמאה ולשים כ- 2 דקות נוספות.
5. ועכשיו כשיש לנו את הבצק נשאר רק להוסיף את המלח.חשוב! רק לאחר שיש בצק להוסיף את המלח.
6.לשים במהירות גבוה ל 5 דקות נוספות.
7. עושים מהבצק כדור, ללא קמח, ומניחים אותו בקערה גדולה עם ניילון נצמד להתפחה.
בנושא  ההתפחה אתם מחליטים, או למשך לילה במקרר וככה הבצק פשוט עולה בצורה מדהימה! או למשך שעה בטמפ' החדר.

תהליך עיצוב החלה:
1.מוציאים את הבצק מהקערה, לא צריך קמח, הבצק נוח מאוד לעבודה.
2.שוקלים את הבצק ומחלקים אותו ל3 חלקים שווים לפי המשקל.
3.כל חלק מחלקים ל3 חלקים ויוצרים רצועות ואלו הרצועות שאיתם יוצרים את החלה.
אני עשיתי 2 חלות של 540 גרם כל אחת, ועוד חלה קטנה של 270 גרם שאותה הנחתי על אחת החלות הגדולות.
4.יוצרים צמה מ 3 חלקים ושמים על מגש עם נייר אפייה, צריך 2 מגשים החלות יוצאות גדולות! ומפנקות ממשששש!!!!

ההתפחה האחרונה לפני ההכנסה לתנור:
1.מחממים תנור ל50 מעלות וכך יוצרים תא התפחה ביתי.
2.מכבים את התנור לפני הכנסת החלות ומשאירים אותם שם למשך 30 דקות.
3.לאחר 45 דקות מוצאים את החלות ומחממים את התנור ל180 מעלות.
4. בזמן שהתנור מתחמם מורחים את החלות בביצה טרופה ובשומשום, כשהתנור חם מכניסים את החלות לאפייה .










שלב האפייה:
1. לאחר שכנסנו את החלות לתנור שחומם מראש ל180 מעלות מסתכלים איך החלות עולות ועולות! זה קסם!.
2. האפייה היא למשך 25-30 דקות, חשוב לבדוק אותן, הן צריכות להתרומם מהתבנית. חשוב לשים לב אחרת התחתית תישרף.
3. שהחלות יוצאות מהתנור מעבירים אותן לרשת ושמים עליהן מגבת ששומרת על הרכות שלהן.
4. שהחלות הצטננו לגמרה אפשר לבצוע אחת ולאכול כמובן .



תצלמו ותעלו לעמוד שלי:)אתם מוזמנים להגיב! ולהיכנס לעמוד שלי בפייסבוק ולעשות לייק:) העמוד מתקרב ל3000 לייקים בזכותכם♥♥ נעה

2 תגובות:

  1. נעה מתוקה רק רציתי לדעת חגבי חמאה =אפשר מחמאה או שמן ?
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. הייי את יכולה להחליף את החמאה ל45 גרם שמן :)

      מחק