יום שבת, ינואר 04, 2014

אקלר ריבת חלב ותותים

היום אני חוגגת יומיים לגיוסJ  לכן אני אפנק אתכם במתכון לאקלר חגיגי וכל כך פשוט!!!
כבר הרבה זמן שהגולשים בעמוד שלי בפייסבוק "העוגות של נעה" מבקשים מימני מתכון לאקלר.
אז מה זה אקלר?
פחזנייה ארוכה, עשוייה מבצק רבוך שמזולף בצורה מוארכת, נאפה ונהיה זהוב וחלול מבפנים.
אני כל כך אהובת את הבצק הרבוך שאני יכולה לאכול אותו בכל צורה!פחזנייה,אקלר,פריז- ברסט רק תגידו בצק רבוך ואני באה! ואם אתם מוסיפים גם תותים וריבת חלב אני רצהההההההההההה!.



אז את הגיוס שלי אני אחגוג איתכם ועם האקלרים המטורפים האלה
J





חומרים לאקלר:
125 גרם מים
125 גרם חלב
100 גרם חמאה
4 גרם מלח
15 גרם סוכר
150גרם קמח
190 גרם ביצים

חומרים לקרם:
2 שמנת מתוקה
250 גרם ריבת חלב
חצי קילו תותים


תהליך הכנת האקלר:
1.מחממים תנור ל180 מעלות.
2.בסיר מביאים לסף רתיחה את החמאה, מים, חלב, סוכר ומלח
.
3.מוסיפים את הקמח בפעם אחת ומסירים מהלהבה.
4.מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה ומחזירים לאש ומערבים חזק עד שהבצק נראה יבש ואינו נדבק לדפנות הסיר.
5.מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומפעילים אותו 2 דקות על מהירות בינונית לקירור.
6.מוסיפים את הביצים אחת אחת!, חשוב לערבב היטב אחרי כל ביצה לפני שמוסיפים את הביצה הבאה.
7.מעבירים את המסה לשקית זילוף עם צנתר 13 משונן ומזלפים פסים עבים באורך כ- 10 ס"מ.
8.מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות
.אופים כ-20-30 דקות עד שהפחזניות מקבלות גוון זהוב כהה ולא פותחים את דלת התנור עד גמר האפייה, מצננים על רשת.


תהליך הכנת הקרם:
1.מקציפים שמנת מתוקה.
2.מרככים את הריבת חלב במיקרו מעט או בבן מארי.
3. מקפלים את שניהם ביחד, חשוב שהריבת חלב לא תהיה חמה!.
4.חותכים תותים באיזה צורה שבא לכם.
5.מעבירים את הקרם לשק זילוף עם אותו הצנטר שאיתו צילפתם את האקלרים, או יותר קטן.

שלב ההרכבה:
1.חותכים את האקלר באמצע.
2.ממלאים  בקרם, מסדרים תותים.
3.בוזקים מעט אבקת סוכר ומגישים.


תצלמו ותעלו לעמוד שלי:)אתם מוזמנים להגיב! ולהיכנס לעמוד שלי בפייסבוק ולעשות לייק:) העמוד מתקרב ל3400 לייקים בזכותכם♥♥ נעה

3 תגובות:

  1. כמה אקלרים מתקבלים במתכון הזה?

    השבמחק
    תשובות
    1. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

      מחק
    2. תלוי באורך ועובי הזילוף, בין 12-20 יחידות.

      מחק