יום חמישי, אוגוסט 02, 2012

עוגת שמרים שוקולד



המתכון הראשון שהחלטתי לעלות הוא עוגות שמרים- העוגה הראשונה שהכנתי !והעוגה שהגשתי לתחרות "העוגה לשבת" של מנטקה.

המתכון הוא מתכון של שבת...מתכון של חורף...מתכון שמכניס ריח מדהים הביתה ומשמח את הלב@@@מהרגע שהעוגות הללו נכנסות לתנור ועד שהביס ניכנס לפה אי אפשר להפסיק להסתכל עליהן@@@את העוגה הזאת אוכלים גם אם מקבלים כוויה בלשון כי היא השנייה יצאה מהתנור.
אבל לפני שאני מתחילה לספר לכם את הסיפור של העוגה הבאה אני מבקשת מכם לנשום נשימה עמוקה ולא לפחד משמרים!
יש המון אנשים שכשהם שומעים שמרים ישר נרתעים אבל אין ממה!
עוגת שמרים זאת עוגה שאם עוקבים אחרי הכללים מצליחים!!!





: ל4 עוגות אינגליש קייק קטנות

:חומרים לבצק
1 קילו קמח
1 שקית שמרית
200 גרם חמאה
3/4 כוס חלב
1 גביע שמנת חמוצה

4 ביצים
3/4 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 כפית מלח

מלית:
300 גרם חמאה
300 גרם שוקולד מריר

הכנה:

1.בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרית, לאחר מיכן מוסיפים ביצים,סוכר,סוכר וניל ומלח.

2.ממיסים את החמאה עם החלב ומערבבים לתוך התערובת המומסת את השמנת חמוצה, מוסיפים את כל התערובת המומסת לתערובת הקמח השמרים ושאר החומרים.

3.מערבבים למשך 5 דקות במהירות בינונית לבצק אחיד ונעים.
מכסים ומניחים לתפיחה כשעה, אם יש זמן אז יותר...
טיפ!!!אפשר לשים בתנור כבוי קערה עם מים חמים ואת הבצק מעליו בתנור ולהתפיח יותר מהר חשוב לשים
  שהתנור לא מופעל!

בשלב זה מכינים את המלית:

4.ממיסים שוקולד וחמאה במיקרו או בבנמארי ושמים במקרר.

5.לאחר ההתפחה מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ.

6.מורחים את המלית ומגלגלים לקבלת גליל מחלקים ל2 ועושים בורג(מסובבים אותם ביחד או כמו צמה פשוטה.)
מניחים באינגליש קייק ששומנה מראש.

7.מתפיחים שוב כחצי שעה ובינתיים מחממים תנור ל180 מעלות
 .

8.לאחר ההתפחה מורחים בביצה טרופה ומכניסים לתנור למשך 25-30 דקות עד שהעוגות ריחניות ותפוחות עם ריח מדהיםם...

9.כאשר מוציאים מהתנור שמים על העוגות מגבת כדי שישמרו את החום...

מחכים קצת ואוכלים עם מעט אבקת סוכר מעל:)

אפשר להקפיא את העוגות לאחר האפייה למשך שבועיים ולהפשיר כשרוצים, אבל בנינו זה יגמר כבר באותו היום@@@.
לאחר המריחה של השוקולד!

הבצק לאחר ההתפחה!

התוצאה המדהימה!

10 תגובות:

  1. נועה ! המון בהצלחה בבלוג החדש :] איריס

    השבמחק
  2. תודה רבה איריס:) את מוזמנת להמשיך להתעדכן ♥

    השבמחק
  3. נראה ממש טעים !
    בהצלחה :)

    השבמחק
  4. אוהבת עוגות שמרים מאודדדדדדדדדדדדדדד

    נראה טוב והניחוחות הגיעו עד אלי ...........

    תודה ,

    שרית-ב

    השבמחק
  5. איזה כיף שרית:)))
    את מוזמנת להכין ולהעלות לפייסבוק שלי:)
    "העוגות של נעה"

    לילה טוב ♥♥♥
    נעה

    השבמחק
  6. היי,
    האם ניתן להחליף את השקית שמרים בקוביית שמרים?
    תודה קרן

    השבמחק
    תשובות
    1. אם רוצים לעשות עוגה 1 ולא 4????

      מחק
    2. היי ימית,
      אפשר לחלק את המתכון, אם את לא רוצה לעשות 4 תאמיני לי שכדאי לך לעשות מינימום חצי מתכון.

      זאת עוגה מדהימה שנגמרת ממש מהר! בהבטחה!:)

      מחק
    3. היי קרן,
      סליחה שלא עניתי לא ראיתי את התגובה שלך.
      לא ניסיתי אבל אין סיבה שלא. רק לפורר אותם טוב לתוך הקמח.
      אני אוהבת יותר להשתמש בשקית יותר נוח.
      בהצלחה.
      נעה

      מחק