יום שני, אוקטובר 29, 2012

עוגת קדאיף♥

העוגה שאח שלי הכי אוהב היא עוגת קדאיף :)))
אז בשביל יום הולדתו ה-25 החלטתי להפתיע אותו ולהכין לו את העוגה האהובה עליו:)
וכמובן גם לשתף אתכם במתכון♥


תבנית- עגולה, קוטר 18.
אפשר לעשות גם אישיים על ידי תבניות מאפינס.
או בתבנית פיירקס מרובעת.

חומרים:
250 גרם אטריות קדאיף/אטריות ביצים דקות
150 גרם חמאה מומסת
3/4 כוס סוכר

לקרם:
500 
מי"ל שמנת מתוקה
1 גבינת מסקרפונה
2 כפות סוכר

למי שיש שקף לעוגה זה מעולה, אך אם לא זה לא נורא:)


תהליך ההכנה:
1. לוקחים קערה גדולה, בה מפוררים את השיערות, לאחר שמפוררים את כל השיערות שמים את החמאה המומסת ואת הסוכר ומערבבים עם היד בעדינות (שהשיערות עדיין יפרדו אחת מהשנייה).
2. לוקחים תבנית אפייה של תנור, ונייר אפייה מסמנים פעמיים את הקוטר של הרינג ומשמנים את העיגולים המצויירים היטב.
אם עושים בתבנית מאפינס או בתבנית פיירקס מרובעת צריך רק לשמן היטב.
3.*עם הרינג- לאחר ששימנתם את הנייר  לוקחים את הרינג על אחד העיגולים ומסדרים חצי מכמות השיערות בתוכו, ולאחר מיכן מוציאים את הרינג ועושים אותו הדבר בעיגול השני. אופים את העיגולים ללא הרינג.
*בתבנית מאפינס-לשמן טוב!  ולסדר את השיערות בצורת סלסלה:)
*תבנית פיירקס מרובעת- לשמן טוב, לסדר חצי מהכמות ולאפות, להוציא מהתבנית ולחזור על הפעולה.
4. אופים ב180 למשך 10 דקות. לשים ♥ שלא נישרף!
5. מצננים היטב ורק אז עוברים לקרם! אפשר לשים במקרר למשך רבע שעה:)

הקרם!
1. מקציפים את השמנת המתוקה,המסקרפונה והסוכר עד לקצף יציב.
2. לאחר שהשיערות הצטננו(זה הזמן לשים את השקף של העוגה למי שיש) שמים את כל הקרם.
3. מיישרים את הקרם ומניחים את השיכבה ה2 של השיערות:)
בתבנית מאפינס לא צריך שיכבה שנייה, אפשר לקשט עם פירות:)
4.מכניסים למקרר ל12 שעות לפחות.
5. לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר:)

בתאבון♥

ועכשיו כמה טיפים בנושא שיערות קדאיף:)
**ניתן לקנות אותם בחנויות המיתמחות באפייה, בשווקים או במרכולים במקפיאים.
** אפשר להקפיא אותם למשך המון זמן!
** לפני העבודה צריך להפשיר במקרר למשך כמה שעות ואז לשעה בטמפ' החדר.
**חשוב לפורר טוב טוב את השיערות.
**לשים ♥ לא לאפות יתר על המידה כי השיערות ישרפו!



5 תגובות:

  1. היי:)
    לא הבנתי ממש את השלבי הכנה, אני רוצה להכין בתבנית קפיצית עגולה, אז אני עושה קודם 2 שכבות נפרדות בתנור של הקדאיף?

    השבמחק
    תשובות
    1. הייי,
      את עושה 2 שכבות נפרדות, 2 עיגולים ובסוף מרכיבה:)

      מחק
  2. היי, הקדאיף לא נרטב ומאבד את הפריכות שלו לאחר 12 שעות במקרר?

    השבמחק
  3. ממש לא יוצא קריסטל וטעים ברמות

    השבמחק
  4. סליחה קריספי עוגה מעולה וטעימה מומלץ

    השבמחק