יום רביעי, מרץ 27, 2013

פבלובה!


נעלמתי קצת בגלל כל העומס בלימודים אבל בקרוב אני חוזרת עם פוסט מהמם וארוך במיוחד על שנה מדהימה מלאה בלמידה מרתקת ב"בישולים"!
בגלל כל הלחץ והמבחנים לא היה לי זמן להכין קינוח לפסח וחיפשתי פתרון זריז, מהיר ומוצלח! וכך הגעתי לפבלובה:)פבלובה היא קינוח יפיפה!שמה ניתן לה על שם רקדניות הבלט אנה פבלובה!הפבלובה מבוססת על חלבונים וסוכר, עם כל כך מעט חומרים אפשר לאפות קינוח מושלם!פריך מבחוץ ורב מבפנים, את הפבלובה ניתן להכין בכל ימות השנה ובעיקר בפסח בשל היעדרות הקמח. השנה בחרתי להכין את הפבלובה בצורת קערות אישיות אך אפשר גם כקערה גדולה, בתוך הקערה ממלאים בקצפת ומלא פירות!:)


חומרים ל8 פבלובות:
4 חלבונים
1 כוס סוכר
2 כפות קורנפלור 
1 כפית מיץ לימון
2 שמנת מתוקה
3 כפות סוכר
פירות העונה

תהליך הכנת הפבלובה:
בפרידים לאט לאט את הביצים! זהירות מהחלמון!!!
מנגבים טוב טוב את קערת המיקסר, שופכים את החלבונים לקערה הנקייה ומתחילים בהקצפה, את מיץ הלימון מוסיפים עכשיו, הלימון גורם לקצף גבוה יותר ולבן יותר.

מתחילים להקציץ במהירות בינונית עד שנוצר קצף מלא בועות, עכשיו אפשר לזרזף פנימה את הסוכר באיטיות! עד שכל הסוכר בפנים.
מקציפים עד לקבלת קצף מבריק, חזק וסמיך. פעולה זו לא לוקחת יותר מ-3-4 דקות. בשלב הזה מוסיפים לקצף את הקורנפלור . מקציפים עד שהקורנפלור נטמע בתערובת.
מסמנים על מגש ונייר אפייה את העיגולים הרצויים ומזלפים בצורת ספירלה נמוכה, ואז מזלפים שוב עוד שיכבה בדפנות ומסיימים בנשיקות קטנים בדפנות.

כמו בתמונה הזאת:




מכניסים לתנור, מורידים את התנור ל120 מעלות למשך שעה ועשרים דקות.
לאחר שעה ועשרים דקות סוגרים את התנור ומשאירים את הפבלובות בפנים להתקררות.

מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקצפת יציבה.

הגשה:
מייד לפני ההגשה, שמים בכל חור בפבלובה קצפת ופירות העונה :) תשתגעו עם הפירות והצבעים! פבלובה זה קינוח חגיגי!!!!!תותים, פסיפלורה, מנגו, אננס בקיצור כל פרי שבא לכם!
ומגישים ישר :)))
























תהנו וחג שמח לכם ולמשפחתכם♥♥♥

2 comments:

  1. באיזה שלב מוסיפים את הקורנפלור?

    השבמחק
  2. מקציפים עד לקבלת קצף מבריק, חזק וסמיך, בשלב הזה מוסיפים לקצף את הקורנפלור ומקציפים עד שהקורנפלור נטמע בתערובת.
    בהצלחה ובתאבון
    נעה :)

    השבמחק