יום שבת, ספטמבר 07, 2013

בריוש!



אז כל מי שעוקב אחרי העוגת של נעה בפייסבוק יודע שלא מזמן חזרתי מסטאז במסעדת משלאן בבלגיה :)
אחרי שעדכנתי אותכם מלא והצפתי אותכם בתמונות מדהימות של קינוחים ועוגת מרחבי אירופה חייבים פוסט לסיכום !


אז ב43 ימים שגרתי לי לבד בבלגיה, ועבדתי 14 שעות ביום 5 ימים בשבוע.... יצאתי לטייל ביומיים חופש:))
והחיים שלי היו פשוט אירופה ! ביקרתי בהולנד, בפריז פעמיייםםםםםםםםםםםםם, בברוז ובסוף בסוף חזרתי לארץ:)
ארזתי את התיקים נפרדתי מכולם ועליתי על טיסה הביתה! עם 40 קילו :0 איך זה קרה???????
ככה זה שמבקרים במלא מקומות, עושים שופינג, קונים מתנות, דברים אפייה, תבניות, ספריםםםםם (כן כן 6 ספרים בצרפתית חזרו איתי :) והמתכון הבא הוא מאחד הספרים ! "brioches" ספר מדהים ומרתקקק שאותו תרגמתי בעזרת האינטרנט חחחח:) ועם עוד המון דברים מדהימים!
אחרי שאת הזמן במטוס העברתי במחשבות ובכתיבה ביומן מסע שלי, נחתתי בארץ ופשוט רצתי לחברים ולמשפחה המדהימה שלי שבאה לשדה עם בלונים ושלט ענקקקקק♥



ועכשיו אני אנסה לסכם את המסע העצום הזה! למרות שאני לא יודעת איך....
עליתי למטוס עם המון חששות, געגועים, מחשבות, דאגות אבל גם עם המון רצון ללמוד ולהצליח.
שהגעתי החששות נעלמו לאט לאט פגשתי אנשים מקסימים! נדיבים ונחמדים מאוד!
המסע הזה עברתי בין מדינות... בלגיה, הולנד ופריז האהובה עלי מכול!
למדתי רבות! התפתחתי והגדלתי את רמת הידע שהגעתי איתה.
בין אם זה להסתדר עם חומרים מסויימים ובין אם זה בדיוק עצום , ובין אם זה להצליח להקציף ידנית 24 ביצים!.
היה לי קשה להיות לבד, ולהתגעגע לכל החברים והמשפחה המדהימה שיש לי בארץ! היו רגעי משבר שבהם החברים והמשפחה תמיד עזרו ותמכו! אבל גם רגעי שמחה.
שיפרתי בצורה משמעות את האנגלית ולמדתי קצת צרפתית;-)
למסע הזה היו חסרונות אך גם יתרונות.
שסיימנו לעבוד! המסעדה נסגרה ולי הייתה תחושת סיפוק עצומה! שהצלחתי למרות כל הקשיים לסיים את המסע הזה בהצלחה ! אני מודה שאני גאה בעצמי על כך כי לא היה קל.

מודה למיכאל כץ על ההזדמנות והתמיכה לאורך כל הדרך!
לחברים המדהימים שתמיד היו זמינים, הצחיקו התגעגעו ותמכו!:-)
ולהורים ולמשפחה המדהימה שלי על התמיכה והעזרה בהגשמת החלום! מודה כל יום על שיש לי אותכם!


ותודה לכולכם על שצפיתים, הגבתם ותמכתם דרך העוגות של נעה בפייסבוק! לשמוע את התגובות שלכם היה כיף גדול והם חיזקו אותי המון! 

ועכשיו הגיע הזמן לבריוש! המתכון הוא מתוך הספר שקניתי בפריז:) 

חומרים:
350 ק"ג קמח
10 גרם שמרים משקית.
50 גרם סוכר
4 ביצים קרות מאוד!
1 חלמון קר
220 גרם חמאה
8 גרם מלח


1.בקערת המיקסר מערבבים טוב- קמח קר מאוד! ושמרים.
2.לאחר הערבוב יוצרים גומה ובה שמים את הביצים והחלמון, מסביב שמים את הסוכר.
3.מפעילים את המיקסר עם וו לישה ל5 דקות ובינתיים חותכים את החמאה לחתיכות קטנות ושמים במקרר כי היא חייבת להיות קרה מאוד.
4.לאחר שנוצר בצק מוסיפים את המלח, דקה לאחר מכן מתחילים להוסיף את החמאה בהדרגה- חשוב שהיא  תהיה קרה מאוד.
5.לאחר 7 דקות שהבצק חלק, דביק, והחמאה נטמאה, עושים מימנו כדור חלק! משמנים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר למשך הלילה, או לפחות ל4 שעות.


אז אחרי שהבצק נח לו ותפח :) גם לו מגיע לישון קצת ♥ מוציאים אותו מהמקרר.
עכשיו אנחנו בשלב העיצוב:)
שוקלים חתיכות של 90 גרם יוצרים עיגול מושלם! ( כל הקמטים למטה)ומניחים בתבנית אישית משומנת.
מתפיחים למשך 45 דקות.



לאחר ההתפחה מורחים בביצה טרופה ושמים מעט סוכר גבישי :) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 20 דקות, תלוי בגודל התבנית:)

שהם יוצאים מהתנור מכסים במגבת וחוטפים 1 :)
תהנו♥
שתהיה לכולנו שנה טובה ומדהימה כמו הבריוש הזה ♥

תכינו! תפנקו אנשים שאתם אוהבים וכמובן תצלמו ותעלו לעמוד שלי:)
וכמובן אתם מוזמנים להגיב! ולהיכנס לעמוד שלי בפייסבוק ולעשות לייק:)

תגובה 1:

  1. תודה רבה - נראה מעולה - ממש בא לי לנסות! מה שעוד נראה מדהים זה הפחזניות המקורמלות המעטרות את צידי הדף הזה - יש אפשרות ללינק למתכון בבקשה?
    וכל הכבוד על המסע :)

    השבמחק