יום רביעי, ינואר 20, 2016

רוגלך נוטלה

הבטחתי מתכון חדש!!
אז נכון עכשיו השתחררתי ויש לי מעט זמן פנוי :) (ככה בין המשמרות במסה ובין המכון כושר שנרשמתי!! כן כן שמעתם נכוןןןןן! גם אני לא מאמינה! ).
החלטתי לפנק אתכם במתכון מושלם ואת החברים שלי ברוגלך חורפי מפוצץ בנוטלה ופשוט מושלם!.

אפליקציית פודסייגר, אפליקציה מושלמת שהתחלתי לעבוד איתה! ואיך לא...?
מעכשיו תוכלו לשמור את כל המתכונים שצברתם במקום אחד! וכמובן גם את מתכוני הבלוג שלי :) כך שתמיד תמצאו את המתכון שלכם במחברת הפרטית שלכם !
בכל מתכון תחכה לכם הפטרייה של פידסייג'ר, ליחצו ושמרו לעד 3>

חומרים:60 יחידות
לבצק:
500 גר' קמח
25 ג' שמרים
1/4 כוס סוכר לבן
100 גרם חמאה מומסת
2/3 כוס חלב פושר
2 ביצים
1/4 כפית מלח
למלית:
ממרח שמתחשק לכם: נוטלה/שחר/ריבה/לוטוס/ריבת חלב וכו'
לזיגוג:
1 ביצה טרופה עם כף מים
לסירופ:
3/4 כוס סוכר+כוס מים




אופן הכנת הבצק:
* בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרית.
*מוסיפים לקמח את הביצים והסוכר, במיקרו ממיסים חמאה ומוסיפים לה את החלב, מערבבים ומוסיפים לתערובת של הקמח והשמרים.
* מעבדים כ5 דקות, מתחילים במהירות איטית ולאט לאט כשהקמח מתחיל להפוך לבצק מעלים את המהירות לבינונית.
* מוסיפים את המלח ומערבבים עוד 3 דקות עד לבצק חלק, רך ומבריק.
* משמנים את הבצק היטב, עוטפים את הקערה בניילון נצמד, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (כשעה).

הכנת הרוגלך:
* מחממים תנור ל-180 מעלות.
* מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח ומחלקים ל-3 חלקים שווים.
* מרדדים כל חלק למלבן  (2-3 מ”מ). מורחים שכבה דקה של מלית (אני מרחתי נוטלה) וחותכים למשולשים.
* מגלגלים כל משולש מהבסיס לכיוון השפיץ ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
* משמנים מעט את הרוגלך על מנת שלא התייבשו, ומתפיחים כ15 דקות נוספות.
*מברישים בביצה טרופה ואופים 15-20 דקות, עד שהרוגלך שחומים וריחניים.

כשהרוגלך בתנור, מכינים את הסירופ:
*מערבבים מים רותחים עם סוכר, עד שהסוכר נמס.
* מברישים את הרוגלך מיד בצאתם מהתנור בסירופ החם. מצננים מעט ומגישים.






וכל מה שנישאר לי זה לאחל לכם סוף שבוע חורפי מושלם ! וחמים עם רוגלך רך רך וטעים♥
הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלי העוגות של נעה! אני מחכה לכם שם 24/7♥ ♥ ♥



4 תגובות: