יום רביעי, מרץ 12, 2014

אוזני המן

אז פורים בפתח! כולם מתכננים מה לשים במשלוח מנות, אז עזבו לרגע את האוזני המן הקנויים ותעברו לאוזני המן ביתיים, פריכים, קלים להכנה וכל כך טעימים.

איזה חג שמח זה פורים? מתחפשים, כל הרחובות מלאים באנשים צבעוניים וססגוניים. את התחפושות שלי כל שנה כולם זכרו, התחלתי בבזוקה, המשכתי לשוקולד, מרשמלו ובקיצור חג הממתקים שלי.

כמו שאתם מכירים אותי,העוגות של נעה, נוטלה היא אהבה שלי, אבל אז.... נכנס הלוטוס והלואקר יש כל כך הרבה אפשרויות שאני כבר מבולבלת! אז למה לבחור אם אפשר להכין הכול? את האוזני המן האלה מכינים עם כל הטעמים, כל טעם 15 יחידות מושלמות ♥

הפעם אני בוחרת להשקיע במשלוח מנות ביתי וטעים שכל אחד יהיה שמח לקבל אותו, אז קדימה כנסו למטבח ותכינו משלוח מנות ביתי ומדהים! ולא לשכוח: את המתכון הזה של אוזני המן אתם חייבים להכין בתוך המשלוח, כן?

 

צילמה: קרן ביטון כהן
 כמות: 45 יחידות

מצרכים:
200 גרם חמאה
340 גרם קמח
100 גרם אבקת סוכר
1 ביצה + חלמון
1 כפית תמצית וניל
10 גרם אבקת אפייה
קורט מלח
 
כל ממרח שמחשק לכם: נוטלה/לוטוס/לואקר/חלבה וכדומה.

אופן הכנה:
  • במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה ואבקת הסוכר.
  • מוסיפים את הביצה והחלמון בהדרגה, ביחד עם התמצית וניל.
  • מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים ערבוב קצר רק עד שנוצר בצק.
  • יוצרים ריבוע, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה.
  • מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעובי 1/2 ס"מ , מידי פעם בודקים שהבצק לא נדבק למשטח, אני אוהבת להתחיל עם חצי בצק ושהחצי השני ישאר בינתיים במקרר.
  • קורצים עיגולים בקוטר 8-10 ס"מ. את שאריות הבצק עוטפים בניילון ומחזירים בינתיים למקרר, שנסיים את הנגלה הזאת נעבור לנגלה השנייה עם השאריות.
  • מניחים במרכז העיגול, חצי כפית מלית ומקפלי למשולש. חשוב המשולש יהיה סגור טוב! אבל שהמלית עדיין תבצבץ החוצה.
  • מניחים על תבנית עם נייר אפייה במרווחים של 1 ס"מ.
  • מניחים ל10 דקות במקרר/במקפיא ובינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מכניסים לתנור ואופים בין 13-16 דקות, עד העוגייה זהובה והבצק יציב למגע.
  • מצננים, ומגישים.

שיהיה לכם חג שמח, צבעוני וטעים!
תצלמו ותעלו לעמוד שלי:)אתם מוזמנים להגיב! ולהיכנס לעמוד שלי בפייסבוק ולעשות לייק ולהישאר מעודכנים:)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה