יום שבת, מרץ 29, 2014

מאפה תפוחים קטן אבל שובב

מאפה תפוחים יש בכל מיני צורות: טארט טאטן, שטרודל, בתוך קלתית, עם בצק פריך - אינסוף. ובנינו, מה צריך יותר מבצק, תפוחים, סוכר, קינמון וחמאה? ואם אתם מוסיפים גלידת וניל אתם הופכים את זה לגן עדן מטורף.
העוקבים של "
העוגות של נעה", בוודאי יודעים שקינמון זאת אחת ההתמכרויות החזקות שלי (חוץ משוקולד).
תערבבו לי קינמון ותפוחים אני מוכנה לאכול עם כפית זה פשוט מושלם. המאפה הבא הוא קל להכנה, וחם ומפנק!
 


צילמה: קארן ביטון כהן
 
 כמות:12 יחידות
 
מצרכים:
 
1 חבילת בצק עלים, מופשרת לפי ההוראות היצרן


3 תפוחים ירוקים


20 גרם חמאה


50 גרם סוכר


קינמון, לפי הטעם


ביצה


 
ניתן לבזוק מעט אבקת סוכר לקישוט
 
אופן הכנה:  
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מקלפים את התפוחים, מגלענים אותם וקוצצים אותם לקוביות בינונית.
  • בסיר שמים את הקינמון, הסוכר, החמאה והתפוחים הקצוצים.
  • מבשלים את התפוחים עד שהם רכים, בערך 10 דקות על אש בינונית.
  • מסננים את תערובת התפוחים ומצננים מעט.
  • בינתיים חותכים את הבצק עלים למלבנים ארוכים ורחבים.
  • ממלאים כל מלבן בתערובת התפוחים, ומגלגלים בצורת רול (גליל) כמו שושנה.
  • מניחים את השושנה בתבנית מאפינס.
  • מורחים את החלק העליון בביצה טרופה.
  • מכניסים לתנור ואופים בין 15-25 דקות עד שהמאפה שחום וזהוב.
  • מגישים שזה חם עם כדור גלידה.
 
הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלי: העוגות של נעה  ותמיד תשארו מעודכנים!

צילמה:קארן ביטון כהן

2 comments:

  1. זה נראה כ"כ טעים אבל אין לי תבנית של מאפינס, איך היית מציעה לעשות את המאפה? באיזו צורה?
    זהר.

    השבמחק
    תשובות
    1. בכל תבנית אישית! ואפילו חד פעמית, אני עשיתי בחד פעמי פשוט עם ציורים אבל לא חובה)
      בהצלחה מחכה לתמונות!
      נעה

      מחק