יום רביעי, מאי 20, 2015

טארטאלט מסקרפונה ופירות אדומים

לכבוד שבועות אני רוצה לפנק אתכם במתכון מושלם! טעים וכל כך יפה.

המתכון הבא זה מתכון לטארטלט גבינת מסקרפונה ופירות אדומים, כמובן שאם אין לכם פירות אדומים אתם יכולים לשנות לכל פרי אחר שבא לכם:משמשים, ענבים וכו'.

אני מחכה לכם בעוגות של נעה, אשמח לראות תמונות של מה שהכנתם, ועד אז שיהיה לכולנו חג שבועות שמח!.



לקלתיות:
250 גרם קמח
120 גרם אבקת סוכר
50 גרם אבקת שקדים
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כפית תמצית וניל או חצי מקל
קורט מלח
1 ביצה


למילוי:
125 גרם מסקפונה
1 מיכל שמנת מתוקה
1/2 מקל וניל
3 כפות סוכר

לקישוט :
פירות  אדומים

14 רינגים אישיים בקוטר 7 ס"מ ובגובה 2 ס"מ


אופן ההכנה הקילתית

  1. במעבד מזון עם להב פלדה או במיקסר עם וו גיטרה  שמים יחד את הקמח, אבקת הסוכר, אבקת השקדים, החמאה, הוניל והמלח ומעבדים יחד עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  2. מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד רק עד שמתחילים להיווצר גושי בצק גדולים.
  3. משטחים את הבצק לדיסקית בצורת עיגול, עוטפים בנילון נצמד ומצננים במקרר במשך כ-1 שעה.
  4. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 12 ס"מ. מרפדים את תבניות הטארטלטים ומקפידים על זווית ישרה בין הדופן לבסיס.
  5. דוקרים את בסיס הטארטלטים במזלג.
  6. מצננים את במקרר כ-1/2 שעה, ובינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
  7. ועכשיו לאפייה העיוורת: על  כל טארטלט מניחים נייר אפייה או ניילון נצמד וממלאים בפנים בקיטניות יבשות כמו שועית.
  8. אופים אותם ככה, לאחר 10 דקות מוציאים את הקיטניות וממשיכים לאפות כ10 דקות נוספות עד שהבצק מתייצב ומזהיב קלות.
  9.  מצננים בטמפרטורת החדר.

הכנת הקרם:

10.במיקסר עם וו בלון מקציפים את המסקרפונה, תכולת מקל הוניל ואבקת הסוכר במהירות בינונית.
11. לאחר 2 דקות של הקצפה, ופתיחת המסקרפונה מוסיפים את השמנת המתוקה ומקציפים עוד מספר דקות במהירות נמוכה עד קרם יציב.
12.מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנטר 10 חלק.

 

הרכבה:
13. לאחר שהקלתיות הצטננו לחלוטין ממלאים אותם בקרם.
14. חותכים את הפירות ופשוט מניחים על הטארטלט בחופשיות.
15. עד להגשה שומרים במקרר.

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה