יום חמישי, אפריל 17, 2014

עוגת פררו רושה כשרה לפסח

אז את ליל הסדר עברנו בשלום, אתם מוזמנים להיכנס לעוגות של נעה ולראות מה הכנתי וכמובן שיותר מאשמח לראות מה אתם הכנתם! אם אתם מתחילים לחשוב מה להכין לערב חג שני, זו בדיוק העוגה בשבילכם. האמת - היא מתאימה גם לערב שישי ואפילו סתם ליד הקפה.

את העוגה הזאת הכנתי ליום הולדתי ה-16 שיצאה בפסח, כולם השתגעו וכל כך נהנו ממנה. זה מזכיר לי שיום הולדתי ה19 מתקרב וצריך להתחיל לחשוב על קינוחים - אשמח לרעיונות והצעות. זה הזמן לאחל לכם חג שמח, כשר ומלא בעוגות טעימות ומפוצצות בשוקולד ובנוטלה.
 
 
צילמה- קרן ביטון כהן
 
 
 
תבנית עגולה 24 ס"מ
 
מצרכים לעוגה:

1 כוס סוכר

6 ביצים

1 כף תמצית וניל

קורט מלח

1/2 כוס שמן

3/4 1 כוסות קמח תפוחי אדמה

1 שקית אבקת אפייה

1/2 כוס אבקת קקאו

1 כוס חלב או מיץ תפוזים

1/2 כוס סוכר


לקרם:

1 מיכל שמנת מתוקה

1 אינסטנט פודינג וניל

200 גרם נוטלה/ ממרח לואקר

חבילת פררו רושה

אפשרות: תותים לקישוט

 
אופן הכנה:
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מקציפים במיקסר את החלבונים עד שמתחיל להיווצר קצף לבן.
  • מוסיפים את 2\1 כוס הסוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף גמיש.
  • מעבירים את הקצף לקערה אחרת.
  • מרכיבים את וו הגיטרה, מנקים את קערת המיקסר ומוסיפים את כוס הסוכר, החלמונים, תמצית הוניל והמלח.
  • מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
  • מוסיפים את השמן תוך כדי הפעלת המיקסר.
  • מוסיפים את קמח תפוחי האדמה, אבקת האפייה, אבקת הקקאו, החלב או המיץ עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים את קצף החלבונים לתערובת הבצק בתנועות קיפול עדינות מאוד!
  • יוצקים לתבנית אפייה משומנת.
** המלצה: אני אוהבת לשים נייר אפייה בתחתית התבנית ובעוגות, זה עוזר לי לשחרר מהתבנית בקלות.
  • מכניסים לתנור ואופים כ- 50-60 דקות ולפעמים קצת יותר.
  • העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי והיא קפיצית למגע.
  • מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להצטנן לחלוטין לפני הוספת הקרם.
  • שולפים את העוגה מהתבנית כאשר היא בטמפרטורת החדר. 
הרכבת העוגה והכנת הקרם:
  • מקציפים את השמנת המתוקה, עם האינסטנט פודינט וניל עד קצפת רכה אך יציבה.
  • מרככים את הנוטלה: מכניסים אותה לקערה חסינת חום, מעבירים למיקרו למשך 15-30 שניות עד התרככות.
  • מוודאים שהנוטלה לא חמה, ומקפלים אותה לתוך התערובת המוקצפת.
  • מוסיפים לתערובת 5 פררו רושה חתוכים גס.
  • חותכים את העוגה באמצע באופן שווה.
  • מורחים על החלק התחתון 3/4 מהקרם שהתקבל, סוגרים ויוצרים סנדביץ'. 
  • מצפים את החלק העליון של העוגה עם הקרם שנשאר ומקשטים בפררו רושה. 
אני בערב פסח תוך כדי הכלים :)



העוגה המושלמת לפסח!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה