כשצריך קינוח כשר לפסח או קינוח מנחם ומפנק אין כמו פונדנט חם חם וגלידת וניל בהכנה ביתית.
אין לכם זמן להכין ולהשקיע אז המתכון הזה בשבילכם! בלי הקצפות ובלאגנים, רק קערה אחת מטרפה ולקקן.
אם אין לכם מכונת גלידה אפשר להגיש עם גלידה קנויה, גם בלי גלידה זה מושלם!♥
חומרים לפונדנט:
150 שוקולד מריר
150 חמאה
2 ביצים+2 חלמונים
קורט מלח
4 כפות סוכר5כפות קמח תפוחי אדמה/ קמח רגיל- לגרסה הלא כשרה לפסח
אבקת סוכר לקישוט
חומרים לגלידה:
הגלידה על בסיס קרם אינגלז- את המתכון הזה הכנתי מאות פעמים בסטאז בבלגיה.
4 חלמונים
125 גרם סוכר
340 גרם חלב
166 גרם שמנת
34 גרם טרימולין-ניתן להשיג בחניות מתמחות
1 יחידה מקל וניל
הכנת הגלידה:
1.בקערה טורפים ידנית את החלמונים והסוכר- עד הקצף צהוב ותפוח, ללא גרגירי סוכר.
2.מרתיחים את החלב, השמנת, הטרימולין והוניל.
3. שיש רתיחה מלאה שופכים על החלמונים המוקצפים ומערבבים עד התחברות.
4. מקררים מעט בטמפ' החדר, עוטפים בניילון ניצמד ומכניסים למקרר עד התקררות מלאה .
5. המשך הכנת הגלידה היא לפי ההוראות של המכונה שיש לכם, חשוב לסנן לפני בגלל הוניל.
הכנת הפונדנט:
ממיסים במיקרו שוקולד וחמאה עד המסה מלאה.
מוסיפים את הביצים הסוכר והמלח וטורפים.
מוסיפים את הקמח ומערבבים בתנועות קיפול.
מעבירים לתבניות חד פעמיות-5 יחידות.
מכניסים לתנור שחום מראש ל180 מעלות למשך 10-14 דקות
*ניתן להכין מראש ולשים במקרר לפני שלב האפייה, ולאפות צמוד להגשה :)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה