יום ראשון, אפריל 20, 2014

ה!פבלובה

פבלובה היא קינוח יפייפה וכמו כל שנה בחג הפסח אצלנו בבית נמצאת פבלובה מרשימה על השולחן. הפבלובה נקראית על שמה של רקדניות הבלט אנה פבלובה, כשהקינוח עצמו מבוסס על חלבונים וסוכר. עם כל כך מעט חומרים אפשר לאפות קינוח מושלם שלא דורש המון השקעה ומרשים את כולם - פריך מבחוץ ורך מבפנים.
תהנו מהכנת הפבלובה, תצרו צורות ספונטניות ולא משורטטות או כן משורטטות, שימו עליה פרי שבא לכם ותהפכו אותה לקינוח ססגוני ומרשים. אשמח לראות את התמונות של התוצרים שלכם ב"עוגות של נעה" בפייסבוק.
 

צילמה:קרן ביטון כהן
 
 

מצרכים:
 
160 גרם חלבון

200 גרם סוכר

1 כף קורנפלור

1 כפי מיץ לימון

400 גרם שמנת מתוקה

3 כפות סוכר

פירות לקישוט: תותים, בננות, אננס, מנגו או כל פרי שבעונה

 
אופציה: רוטב שוקולד לפבלובה

100 גרם שוקולד מריר

30 גרם שמנת


 

אופן הכנה:
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה למשך 2 דקות עד שמתקבל קצף רך מאוד אך יציב.
  • תוך כדי הקצפה מוסיפים באיטיות ובהדרגה את הסוכר.
  • ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף מבריק וסמיך בערך 4 דקות.
  • מוסיפים לקערה את הקורנפלור והלימון וממשיכים להקציף, הפעם במהירות איטית, עד שהקורנפלור והלימון נטמעו בתערובת המוקצפת.
  • משרטטים על נייר-אפייה את הרצוי לפבלובה שלכם. זה יכול להיות אישי, זוגי ואפילו עוגה גדולה יפה ומרשימה. אתם לא חייבים לשרטט אתם יכולים לעשות פבלובה בצורה חופשית כמוני.
  • הופכים את הנייר ומניחים בתבנית האפייה.
  • ועכשיו! אפשר למלא שקית זילוף במרנג שזה עתה הוכן. אפשרי לעשות את הצורה בעזרת מרית וללא שק זילוף: ליצור תלולית גבוהה ובמרכז חור עם תחתית של מרנג.
  • מנמיכים את חום התנור ל-140 מעלות ואופים את המרנג למשך שעה ורבע, מכבים את התנור ומשאירים את המרנג להתקרר בתוך התנור.
  • מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר, חותכים תותים מסדרים בצורה חופשית ומגישים.
  • רוצים רוטב שוקולד? תרתיחו את השמנת, תמיסו את השוקולד במיקרו או בבן מארי תערבבו אותם ביחד ותצרו רוטב חלב וטעים.

****את הפבלובה ממלאים רק כשהיא מצוננת היטב, ניתן לשים אותה רבע שעה בטמפ' החדר אם אין זמן כדי שהיא תתקרר יותר מהר



הצטרפו לעמוד הפייסבוק העוגות של נעה !!!!

עוד שבוע בדיוק יום הולדת 19!!!!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה