יום חמישי, אפריל 02, 2015

דקוואז' מסקרפונה, שוקולד ותותים

חג הפסח כבר פה מבלי ששמתי לב!
אחרי הקפיצה המטורפת שהייתה בעמוד שלי "העוגות של נעה" אני רוצה להגיד לכם תודה,
ולפנק אתכם במתכון מהמם לעוגה קלה קלה וכשרה לפסח!
אז חג שמח! מתוק! כשר וטעים :)


צילום: אני
קוטר 18:
חומרים:
לדקוואז' : 80גרם אבקת שקדים
50 גרם אבקת סוכר
30 גרם קמח תפוחי אדמה
120 גרם חלבון
50 גרם סוכר

חומרים לקרם מסקרפונה:
250 גרם שמנת מתוקה
125 גרם מסקרפונה
50 גרם אבקת סוכר
חצי מקל וניל-לא חובה


חומרים למוס שוקולד:
2 כפות מהמוס מסקרפונה
2 כפות נוטלה- מומסת מעט במיקרו

לקישוט:
תותים


תהליך הכנת הדקוואז'-
* מחממים תנור ל160 מעלות.
*עוטפים רינג/תבנית בקוטר 18 בנייר כסף ונייר אפייה- עד שהרינג סגור לגמרי.
*מנפים את האבקת שקדים ואבקת הסוכר לקערה.
*במיקסר עם וו בלון, מקציפים במהירות גבוהה את החלבונים, את הסוכר מכניסים פנימה בהדרגה- מקציפים עד מרנג חזק מאוד ויציב.
*לאחר קבלת המרנג, מקפלים לתוכו בפעמיים  את האבקת השקדים והקמח תפוחי אדמה עד לתערובת הומוגנית.
*מעבירים את המסה לשק זילוף עם צנטר 12 חלק.
* הזילוף: מזלפים לתוך הרינג בסיס בצורת ספירלה ואז מזלפים גם טיפות שישמשו כשוליים.
*אופים ב160 מעלות למשך 20-30 דקות- עד צבע זהוב וקיסם נקי.


הכנת הקרם:
*במיקסר עם וו בלון מקציפים את המסקרפונה , הוניל ואבקת הסוכר במהירות בינונית.
לאחר 2 דקות של הקצפה, ופתיחת המסקרפונה מוסיפים את השמנת המתוקה ומקציפים עוד מספר דקות במהירות נמוכה עד קרם יציב.
הרכבת העוגה:
**לאחר שהדקוואז' הצטנן לחלוטין,
*ממיסים 2 כפות נוטלה במיקרו בפולסים קצרים, מוסיפים 2 כפות מהקרם מסקרפונה ומערבבים.
*את שאר קרם המסקרפונה- מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנטר 12 חלק ומזלפים כמו טיפות .
*את הקרם שוקולד מעבירים לשק זילוף  עם צנטר 10.
*חותכים תותים לרבעים ומסדרים בחופשיות על העוגה
-שומרים בקירור עד להגשה.
 



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה